MOPAN Suceava

Municipiul Suceava va contribui cu suma de 250.000 de lei la realizarea unui „Laborator de cercetare interdisciplinară pentru analiza calității, siguranței și identificarea falsificării alimentelor” investiție din cadrul Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani – Acronim BIO SAFE LAB”. Investiția va fi realizată cu fonduri europene în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritara 1 – Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare (CD) în sprijinul competitivității economice și dezvoltării afacerilor, valoarea totală fiind de 4,4 milioane de lei. Constribuția municipalității sucevene va fi aprobată în ședința extraordinară a Consiliului Local de luni, 6 decembrie.

”Municipiul Suceava este membru fondator în cadrul Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani, conform HCL nr. 284 din 29 septembrie 2016, prin care s-a aprobat participarea Municipiului Suceava la constituirea Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava – Botoșani, a Actului Constitutiv și Statutului. Obiectivele proiectului sunt:  dezvoltarea infrastructurii de cercetare a clusterului prin crearea unui laborator de cercetare interdisciplinară în Bioeconomie cu 3 componente: cercetare microbiologică, cercetare fizico- chimică și cercetare în biologie moleculară și analize genetice și diversificarea ofertei de servicii prestate la nivelul clusterului prin servicii specifice de laborator destinate agenților economici din domeniul agro-alimentar ce activează în arealul Suceava-Botoșani în vederea creșterii calității produselor alimentare testate în laborator și îmbunatățirea parametrilor calitativi ai acestora cu efect asupra optimizării nutriționale a acestora și cresterii calității vieții”, se menționează în proiectul de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi.

Investitia propusă se va realiza în localitatea Salcea, strada Aeroportului, nr. 1, hala industrială nr. 4 în cadrul SC Parcuri Industriale Bucovina SA, județul Suceava. Suprafața spațiului alocat laboratorului de cercetare interdisciplinară este de 500 mp. Clusterul Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani actionează în arealul Suceava-Botoșani și reunește reprezentanți ai mediul public, de cercetare și privat din arealul județelor Suceava și Botoșani.

Municipiul Suceava contribuie cu 250.000 de lei la realizarea unei investiții futuriste, 4.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/10 (3 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava