Concert pascal
MOPAN Suceava

Municipiul Suceava îşi poate depune candidatura pentru capitală culturală europeană 2021. Asta după ce Consiliul Local întrunit joi în şedinţă extraordinară a aprobat cu unanimitate de voturi proiectul « Suceava capitală europeană a culturii- oraş candidat împreună cu Bucovina » precum şi strategia culturală pentru perioada 2015-2025. Tot unanim a fost şi votul pentru asocierea Primăriei cu Consiliul Judeţean şi cu Asociaţia « Suceava, capitală culturală europeană 2021 » cea care va gestiona proiectul. Sloganul candidaturii este « inspiră, imaginează, simte » iar logoul  include Cetatea de Scaun a Sucevei. Bugetul proiectului a fost estimat la suma de 25 de milioane de euro, din care Primăria Suceava şi Guvernul ar urma să contribuie cu câte 10 milioane de euro fiecare iar Consiliul Judeţean cu două milioane de euro. Alte două milioane de euro ar urma să fie atrase de la Uniunea Europeană pe proiecte culturale iar un milion  de euro din sponsorizări. Documentaţia pentru candidatură precum şi strategia culturală a fost întocmită de firma suceveană Genesis contra sumei de 10.000 de euro.

Lungu: “Cred în steaua noastră”

Primarul Ion Lungu s-a arătat optimist în privinţa şanselor ca municipiul Suceava să fie selectat declarând “cred în steaua noastră”. Pe de altă parte el a spus că toate investiţiile prevăzute în strategia culturală vor fi realizate în următorii 10 ani indiferent dacă Suceava va fi sau nu capitală culturală europeană. “Obiectivele de infrastructură le vom realiza precum sală polivalentă, reabilitarea Curţii Domneşti, amenajarea parcului Şipote, a râului Suceava. Vom inaugura Centrul Cultural Bucovina, vrem să facem o mini-filarmonică, vrem să înfiinţăm o direcţie de cultură a Primăriei care va avea sediul la Centrul Tradiţiilor Populare. Strategia culturală va fi pusă în aplicare indiferent dacă vom fi selectaţi sau nu”, a declarat Lungu. Proiectul de candidatură a municipiului Suceava pentru capitală europeană a culturii trebuie depus la Ministerul Culturii până pe data de 10 octombrie.

Municipiul Suceava îşi poate depune candidatura pentru capitală europeană a culturii 2021, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava