MOPAN Suceava

Primăria municipiului Suceava va elabora în perioada următoare o nouă strategie pe turism, una coerentă şi profesionistă, a anunţat miercuri primarul Ion Lungu. Primul lucru care va fi prevăzut în această strategie va fi modernizarea infrastructurii turistice. Lungu a declarat că se are în vedere crearea de noi structuri de cazare iar cei care vor investi vor primi facilităţi fiscale la plata taxelor şi impozitelor locale. „Prevăd în primul rând modernizarea infrastructurii turistice şi a structurilor de cazare. Acum nu avem suficiente structuri de cazare în municipiul Suceava. Mă gândesc să intru în Consiliul Local cu un proiect de hotărâre să dăm facilităţi la operatorii care creează structuri de cazare. E un lucru foarte important. Nu poţi face turism fără structuri de cazare mai ales că avem câteva evenimente importante şi în perioada următoare vor fi mult mai multe. Încercăm să găsim soluţii să stimulăm, să dăm facilităţi pe linie de fiscalitate la nivel de impozite şi taxe locale pentru cei care dezvoltă structuri de cazare”, a spus Lungu.

Dezvoltarea de noi zone de agrement, va fi unul din punctele forte ale strategiei turistice a municipiului Suceava. Primarul a amintit de zona de agrement Tătăraşi care va fi finalizată probabil luna viitoare, de zonele de agrement care vor fi construite în parcul Şipote şi pe Zamca, sau de repunerea în funcţiune a ştrandului din Iţcani. „Dezvoltarea de produse turistice şi de evenimente va fi un alt punct important al strategiei. Avem festivaluri importante precum Festivalul Medieval am avut Festivalul de Film UNICA va avea loc Festivalul Internaţional de Film Ecologic. Vom avea în vedere de asemenea promovarea turistică a municipiului. Vom construi un brand turistic iar aici vom colabora cu Consiliul Judeţean”, a spus Lungu. Primarul a menţionat că se are în vedere încheierea de parteneriate cât mai multe cu instituţii şi agenţi privaţi în vederea promovării turistice a municipiului Suceava.

„Aceste lucruri vin în întâmpinarea a ceea ce s-a întâmplat în această vară când Suceava a devenit destinaţie europeană de excelenţă titlu care ne oferă serie de beneficii. Vom fi incluşi în reţeaua europeană a oraşelor de excelenţă EDEN, vom fi promovaţi la nivelul Comisiei Europene, vom avea un spaţiu de prezentare la Târgul de Turism de la Bucureşti precum şi alte avantaje”, a spus Lungu. Nu în ultimul rând la nivelul Primărie va fi înfiinţat un serviciu special pe turism. În prezent de turism se ocupă două persoane din cadrul Departamentul de fonduri europene.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava