MOPAN Suceava

Muzeul Bucovinei a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis cu Medalia aniversară „Centenarul Marii Uniri”. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a declarat că în Monitorul Oficial a fost publicat decretul prin care Muzeului Bucovinei i-a fost conferită această medalie în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării și promovării memoriei evenimentelor și participanților la înfăptuirea unității naționale și a statului român, precum și pentru contribuția la apărarea și perpetuarea valorilor în numele cărora s-a înfăptuit Marea Unire.
Gheorghe Flutur a ținut să sublinieze faptul că Muzeul Bucovinei este a doua instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Suceava care a fost decorată de președintele României, după Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou”. „Acum Muzeul Bucovinei, care a devenit Muzeul Național al Bucovinei primește Medalia aniversară Centenarul Marii Uniri pentru investițiile de circa 12 milioane de euro făcute în ultimii ani în modernizarea lui. Muzeul Bucovinei devine, așa cum spun mulți specialiști, unul dintre cele mai moderne muzee din țară. Și trebuie subliniat faptul că Muzeul Bucovinei, alături de Cetatea de Scaun au făcut ca Suceava să primească premiul Eden – destinație turistică de excelență, anul trecut la Bruxelles”, a spus Gheorghe Flutur. Șeful administrației județene a adăugat că Muzeul Bucovinei a atras anul trecut circa 390.000 de turiști, cifră care va fi depășită în acest an. „Anul acesta cred că vom depăși cifra de 390.000 de turiști. Muzeul Bucovinei devine un magnet pentru zonă și merită vizitat. Aceste distincții ne obligă să continuăm investițiile și în domeniul muzeelor. Reamintesc că noi acum avem acum un proiect pentru înființarea unui muzeu de artă în Suceava, care ar urma să găzduiască cele peste 4.000 de opere de artă pe care le deținem în momentul de față, dar și un proiect pentru Muzeul din Siret, un muzeu al minorităților din Bucovina, unde o temă aparte va fi istoria evreilor din Bucovina”, a declarat Gheorghe Flutur.
Trebuie precizat că Muzeul Bucovinei este condus de Emil Ursu.

Muzeul Bucovinei a fost decorat de Klaus Iohannis. Flutur: Muzeul a devenit unul de importanță națională, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava