MOPAN Suceava

Muzeul Național al Bucovinei îi invită pe suceveni miercuri, 31 mai 2023, ora 16, în foaierul Muzeului de Istorie, la vernisajul expoziției numită sugestiv „…vorba doamnei Bardă”.

Expoziția inițiată de Tatiana Chideșa este realizată cu lucrări ale artistei Ileana Bardă provenite exclusiv din colecții private. În lucrările expuse se regăsesc temele preferate ale artistei și multe dintre acestea sunt personalizate prin dedicații pline de umor. Veți regăsi pe simezele muzeului de la autoportrete, flori, naturi statice, peisaje până la grafică sau desen satiric, lucrări realizate într-o manieră personală, inconfundabilă.

Expozitia va fi prezentata de prof. Elena Andriescu.

La vernisaj, Marius Alexandru Aluncarite, profesor la Colegiul National de Arta „Ciprian Porumbescu” va sustine un recital de chitara clasica.

Membră a Uniunii Artiştilor Plastici (UAP), premiată  în 1981 şi 1982 la concursul „Voroneţiana” de la Gura Humorului, Ileana Bardă a fost recompensată pentru meritele sale cu titlul „Cetăţean de onoare” al Sucevei în anul 2000, iar una din străzile oraşului îi poartă numele.

Expoziția se dorește a fi o omagiere a personalității artistice creatoare și a omului Ileana Bardă (1931-2004), în preajma zilei sale de naștere: 1 iunie.  Pentru anul 2024, la 20 de ani de la moartea pictoriței, Muzeul Național al Bucovinei intenționează a publica un album Ileana Bardă, proiect sprijinit și finanțat de Consiliul Județean Suceava.

Organizatorii au mulțumit colecționarilor suceveni care au contribuit la realizarea acestei această expoziții.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava