Reia legătura cu trecutul nostru comun printr-o expoziție interactivă în care vei descoperi perspective noi și personale! Muzeul Memoriei a creat în Suceava (9-17 februarie), la Iulius Mall (etaj, lângă spațiul de joacă Kids Land), o expoziție multimedia despre centenarul oamenilor ca tine. Expoziția Muzeului Memoriei a fost recent premiată de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) drept cel mai bun proiect de celebrare a Centenarului.

Vino să descoperi o expoziție multimedia care îți va deschide noi perspective asupra Primului Război Mondial! Un parcurs emoțional ghidat prin fragmente de vieți descoperite în fotografii, amintiri, cărți poștale, înregistrări audio, jurnale și documente istorice. Toate au fost transpuse în proiecții și instalații sonore care dau naștere unei reconstituiri vii a trecutului. Intrarea este liberă.

Pentru a înțelege mai bine felul în care funcționează istoria, Muzeul Memoriei a construit o experiență prin care vizitatorii pot genera povești alternative și căuta răspunsuri la întrebarea: Ce anume din trecutul tău te face cine ești astăzi?

Program: 10:00-22:00. Intrare liberă!

Tehnologii noi pentru explorarea trecutului

Muzeul Memoriei revine asupra istoriei începutului de secol prin elemente multimedia care deschid sertarele memoriei colective. Prin această expoziție, Muzeul Memoriei repovestește vizual, sonor, animat, tridimensional ceea ce generațiile trecute ne-au spus sau au încercat să ne spună, uneori prin viu-grai, alteori prin gesturi sau tăceri apăsătoare.

Vizitatorii pot vedea, simți și înțelege fragmente din istoria tuturor și a nimănui: povești alternative ale oamenilor fără statui și decorații, anonimi care ar fi putut face parte din familia oricăruia dintre noi.

Exercițiul memoriei este un proces viu, între uitare și obsesie, între trecut și viitor, care se transformă de-a lungul generațiilor. El se întâmplă aici și acum, pornind de la ce ne-a rămas. Aducem trecutul în prezent și îl reinterpretăm într-un demers artistic: amintirea generațiilor trecute este astăzi memoria noastră. Expunând-o, ne expunem!

Muzeul Memoriei este un demers educațional și cultural inițiat de Asociația Punctart, care promovează patrimoniul național. Utilizând tehnologia ca limbaj comun și puncte de legătură între generații, Muzeul Memoriei este un loc al amintirilor în care trecutul se unește cu prezentul pentru a căuta în istoria fiecăruia perspective noi, uitate sau ignorate. Muzeul Memoriei a deschis primul său capitol cu o cercetare despre începutul secolului, cu accent pe Marele Război.

Asociația Punctart este un demers cultural pornit în 2015 de către o echipă multidisciplinară de artiști. În trei ani, Punctart a devenit o platformă de dialog, un spațiu de întâlnire între mediul artistic independent, instituțiile publice și mediul privat. Pentru că mediul cultural contemporan are nevoie de un canal de comunicare nou, distinct, Punctart dezvoltă produse culturale interdisciplinare care cercetează relația dintre artă și comunitate prin utilizarea noilor tehnologii.

Mulțumim Iulius Mall Suceava pentru găzduire, implicare și susținerea Muzeului Memoriei, un proiect despre noi toți. Mai multe informații despre eveniment pot fi descoperite pe www.muzeulmemoriei.ro/expo

Proiect finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.instaredebine.ro). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a finanțatorilor. Aceștia nu sunt responsabili de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Iulius Mall Suceava, Epson (soluții de videoproiecție de cel mai înalt nivel), Centrul de Excelență în Studiul Imaginii (CESI), Facultatea de Istorie și Științe Politice, Universitatea Ovidius Constanța, Muzeul Național al Literaturii Iași, Fundația Principesa Margareta prin Telefonul Vârstnicului, În Dialog, Grid Management Group, Street Delivery

Parteneri media: Radio România Cultural, Observator Cultural, Agerpres, Scena9, IQads, Feeder

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava