MOPAN Suceava

Toamna aceasta, Muzeul Național al Bucovinei lansează un atelier de creativitate online, care îmbină istoria cu pictura sau desenul. Atelierul Istoria în desene presupune crearea unor desene inspirate de obiectul preferat din postările noastre sau din expoziția permanentă pe care ați vizitat-o la Muzeul de Istorie din Suceava sau urmează să o vizitați.

La atelier pot participa copii de toate vârstele.

Desenele, care vor avea trecute numele autorului, vârsta, școala, pot fi trimise la adresa de email: marketing@muzeulbucovinei.ro, pe messengerul paginii de facebook Muzeul de Istorie Suceava – History Museum, sau pot fi aduse la sediul Muzeului de Istorie din Suceava, în perioada octombrie-noiembrie 2020.

Creațiile copiilor vor fi postate pe pagina de facebook a Muzeului de Istorie și vor face parte și dintr-o expoziție ce va fi organizată la Muzeului de Istorie din Suceava. Ne dorim ca expoziția să poată marca Noaptea Muzeelor 2020, ediție pe care anul acesta o organizăm altfel.

De câteva luni de zile, Muzeul de Istorie v-a obișnuit cu postări despre exponate de excepție din colecțiile muzeului. Fie că este vorba de vase cu reprezentări antropomorfe (obiect cu formă de ființă omenească) sau zoomorfe (obiect cu formă de animal), fragment de cataramă cu almandine (piatră semiprețioasă), farfurii din porțelan, costum de surugiu (persoană care conduce o diligență sau un poștalion, stând călare pe unul dintre cai), inel cu inscripție al domnitorului moldovean Lațcu, bonetă de copil, cizme medievale, nasturi simpli sau globulari (în formă de glob), cercei de tâmplă sau inele sigilare, ați aflat lucruri deosebite despre istoria acestora, locul din care provin, cum au fost realizate sau utilitatea lor. Probabil că, unii dintre voi, după ce ați citit postările noastre ați avut curiozitatea și ați venit și la muzeu să le vedeți.

Cu acest atelier Muzeul Național al Bucovinei își propune să stimuleze creativitatea și simțul artistic al copiilor, animând patrimoniul muzeal prin joacă și desen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava