Concert pascal
MOPAN Suceava

Căminul Cultural din Păltinoasa a găzduit acțiunea „Pentru copiii noștri”. Evenimentul a fost organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, cu sprijinul echipelor mobile, în parteneriat cu Primăria comunei. Șefa DGASPC, Nadia Crețuleac, a declarat că s-a dezbătut problematica copiilor rămași singuri acasă, iar analiza a scos în evidență importanța intervenției comunităților locale în sensul prevenirii aparițiilor unor situații care ar putea pune în pericol creșterea armonioasă a copilului. Ea a mai spus că se impune înființarea la nivel local de servicii menite să vină în sprijinul acestor copii și să-i monitorizeze. Nadia Crețuleac a adăugat că accente deosebite s-au pus pe dezvoltarea de parteneriate, atragerea de proiecte și angajarea de personal calificat care să susțină aceste intervenții: asistent social, psiholog, logoped, medic, consilier școlar și kinetoterapeut, acolo unde este cazul. Șefa DGASPC a subliniat că în cadrul evenimentului de la Păltinoasa, viceprimarul Gheorghe Boșca a prezentat demersurile realizate la nivel local, dar și rolul important al actorilor comunitari în susținerea copiilor precum și a celor care îi îngrijesc. De asemenea, psihologul Daniela Ștefănescu de la Fundația Umanitară „Te Aud România” a prezentat tema „Despre copilul cu părinți plecați și reziliența – metode practice”, în timp ce asistentul social Elena Ailincade la filiala Suceava a Organizației „Salvați Copiii”
a dezbătut „Abordările care pot ajuta copilul să se adapteze și să traverseze perioada în care părinții sunt plecați”. În fine, preotul Florin Aldea a subliniat importanța bisericii în viața comunității, precum și rolul acesteia de-a lungul anilor în soluționarea problemelor sociale.

Nadia Crețuleac susține necesitatea înființării de servicii pentru sprijinirea copiilor cu părinți plecați în străinătate, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava