MOPAN Suceava

Naționala de rugby a României se pregătește pentru etapa a III-a din Rugby Europe Championship, al doilea eșalon valoric al rugbiului european, având programat primul meci acasă, sâmbătă, 22 februarie, cu Spania, pe stadionul Municipal din Botoșani.

În lotul care se pregătește pentru acest meci se regăsesc doi sportivi din Gura Humorului, căpitanul Mihai Macovei, care evoluează la Colomiers, în Franța, și Daniel Plai, jucător la Steaua. Partida România-Spania se joacă sâmbătă, de la ora 15.00, în direct la TVR 1.

Meciul cu Spania se anunță unul foarte dificil din toate punctele de vedere. În primul rând, Naționala României nu trece printr-o perioadă fastă, pierzând în primele două etape, în Georgia și apoi în Portugalia. Cel puțin a doua înfrângere nu a fost scontată, Portugalia fiind recent promovată în acest eșalon. Mai mult decât înfrângerea, jocul foarte prost al României este îngrijorător. Pe de altă parte, spaniolii au avut evoluții mai bune, câștigând în Rusia și pierzând după un meci bun cu Georgia. Nu trebuie uitat nici de scandalul recent care a dus la excluderea celor două echipe din campania pentru Cupa Mondială din Japonia de anul trecut, pentru problemele de eligibilitate ale unor jucători.

Așadar sunt toate premisele pentru un meci tensionat și interesant în care Spania pare a avea prima șansă, iar România trebuie să demonstreze că poate mai mult decât a arătat în primele două etape.

Antrenorul Andy Robinson a încercat să vorbească și de părți bune după primele două jocuri, pentru a-și motiva elevii:

„Rezultatele cu Georgia și Portugalia sunt dezamăgitoare, dar dacă ar fi să punctăm ceva pozitiv este că am reușit să creștem timpii de joc în atac și în apărare, ceea ce nu s-a reflectat însă pe tabelă. În meciul cu Spania este foarte important să fim capabili, să reușim să transformăm toată această presiune în puncte marcate”.

Rugbiștii se pregătesc la Complexul Olimpic Sydney 2000 de la Izvorani, iar joi vor pleca spre Botoșani.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava