MOPAN Suceava

Naţionala de tineret (sub 21 de ani) debutează marţi la Campionatul Mondial din Brazilia într-o partidă cu echipa similară a Portugaliei. Cele două reptezentative fac parte din Grupa B, alături de alte patru echipe, Spania, Qatar, Angola şi Serbia. Jocul va începe la ora 18:30 (ora locală), adică cu şase ore mai târziu în România, în noaptea de luni spre marţi (ora 00:30).
România revine după 10 ani la un Campionat Mondial la acest nivel cu dorinţa de a da marea lovitură, să obţină un rezultat care ar putea reprezenta un restart şi pentru handbalul masculin la nivel de echipe naţionale. Antrenorii Ovidiu Mihăilă şi Daniel Apostu au la dispoziţie un lot extrem de închegat, omogen, cu jucători care au început să se impună şi în Liga Naţională şi chiar în Liga Campionilor, cum a fost cazul lui Dan Racoţea, autor a 24 de goluri pentru Wisla Plock. Tinerii tricolori au avut obiective importante în ultimele luni la seniori, la echipele de club, concretizate prin calificări în cupele europene, iar acum vor să se realizeze şi cu naţionala Under 21.
„Băieţii au reuşit să treacă peste problema cu acomodarea din Brazilia. Am mare încredere în acest grup, care poate face o performanţă notabilă la acest Campionat Mondial. Trebuie să avem convingerea că aceşti băieţi se vor sacrifica, se vor dărui pe teren astfel încât la finalul acestui turneu final nimeni să nu aibă ce să le reproşeze. Mai sunt câteva probleme uşoare de sănătate, dar ei mi-au garantat că indiferent de situaţia lor şi de starea lor fizică vor fi acolo, pe teren, cu sufletul şi cu inima pentru a reuşi o performanţă de care unii oameni se îndoiesc”, a declarat antrenorul Ovidiu Mihăilă. România a plecat încă de acum o săptămână în Brazilia, iar în minţile staff-ului tehnic şi ale jucătorilor s-a înfiripat chiar ideea câştigării titlului mondial! Pretenţiile şi curajul au crescut după ce tricolorii au eliminat Croaţia, vicecampioana mondială en-titre la această generaţie de vârstă (94-95), şi Slovenia în turneul de calificare şi au câştigat un meci amical cu Franţa, chiar la ea acasă.
Meciul de debut al României nu este deloc uşor. Portugalia se bazează pe lotul care în urmă cu o săptămână a câştigat medalia de aur la Jocurile Universitare!
„Debutul nostru la acest Campionat Mondial este o necunoscută în proporţie de 80 la sută. Întâlnim Portugalia despre care ştim doar că a câştigat un amical în Spania şi ca a câştigat Jocurile Universitate din Coreea de Sud. Toate aceste lucruri spun multe despre adversar, ce meci de debut ne aşteaptă”, a comentat antrenorul principal al naţionalei. Ovidiu Mihăilă a mai susţinut: „La ora primului joc oficial de la acest Mondial, echipa naţională de tineret a României va fi motivată şi conectată sută la sută la importanţa jocului. Mulţumim din suflet tuturor celor care au fost şi vor fi alături de noi!”.
Naţionala României face parte din grupa B a turneului alături de echipele similare ale Portugaliei, Serbiei, Angolei, Qatarului şi Spaniei.

Programul formaţiei României este următorul:
Marţi 21 iulie (ora 00.30)
România – Portugalia
Miercuri 22 iulie
România – Qatar
Vineri 24 iulie
România – Serbia
Sâmbătă 25 iulie
România – Angola
Luni 27 iulie
România – Spania

Din lotul naţional de tineret al României de la campionatul Mondial din Brazilia fac parte jucătorii:
Vasile Bălan, Ciprian Bobeică, Florin Bucătaru, Gabriel Burlacu (CSU Suceava), Rareş Bursuc, Silviu Frangulea, Robert Gal, Ionuţ Iancu, Adrian Lupşe, Adrian Macovei, Bogdan Mănescu, Mihai Militaru, Andrei Negu, Ionuţ Nistor, Dan Racoţea, Adrian Rotaru, Alin Şomlea, Andras Szasz, Roland Thalmeier, Gabriel Voinea.

Înainte de debutul oficial al competiţiei, naţionala României a disputat la Belo Horizonte, acolo unde România are centrul de „operaşiuni”, un amical în compania selecţionatei ţării gazdă. Brazilienii s-au impus la final cu 33-20, dar la pauză, scorul era 12-12, „tricolorii” nedorind să forţeze nota şi a risca vreo accidentare.
La sfârşitul partidelor din grupe, primele patru echipe în clasament se califică în faza următoare a Campionatului Mondial de Handbal masculin pentru tineret. La cea de-a XX-a ediţie a competiţiei s-au aliniat la start 24 de echipe.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava