MOPAN Suceava

Alexandrion Group, cel mai mare producător și distribuitor de băuturi spirtoase și vinuri din România, a încheiat anul 2021 cu rezultate care au depășit semnificativ ţintele stabilite pentru anul trecut. Grupul a depășit ţinta de producţie la nivel global cu 40%, în timp ce ținta de cifră de afaceri globală, de 1 miliard de lei, a fost depășită cu 30%. Pentru 2022, Alexandrion Group are planuri importante, care includ continuarea agresivă a procesului de expansiune globală, lansarea primului whisky single malt românesc și lansarea unei game premium de băuturi care va concura cu mărci puternice, cunoscute la nivel mondial. Pentru a pune ȋn practică toate aceste planuri, dar și alte proiecte ambiţioase, Alexandrion Group are 100 de poziţii de management deschise, ȋn România și la nivel global.

„Avem 100 de poziţii de management deschise ȋn România și la nivel global. În fiecare țară în care ne extindem, facem trei acțiuni importante. În primul rând, deschidem o companie de import-export și distribuție. Dacă putem achiziționa un distribuitor îl achiziționăm, dacă nu, ne înființăm propria companie de distribuție și dacă merită să investim în producție facem investițiile necesare. Apoi angajăm oamenii care să coordoneze activitatea. Pentru mine este foarte important ca cei care sunt ȋn poziţii de country manager și director comercial să aibă o experienta puternic în vânzări și să fie buni negociatori. Cred că românii, care cunosc istoria, povestea si procesul de productie pentru băuturile din portofoliul nostru cel mai bine, pot convinge clienții globali să le încerce, mai ușor decât oricine”, a spus Nawaf Salameh, Președintele Fondator al Grupului Alexandrion.

În prima parte a acestui an, Alexandrion Group va lansa primul whisky single malt românesc, ȋntr-o ediţie limitată, un proiect complex aflat sub coordonarea Master Distiller-ului de origine scoţiană Allan Anderson, la care Grupul lucrează din 2017.

“Vom lansa primul whiskey single malț românesc, printr-o conferinţă de presă globală. Mesajul esenţial pe care ȋmi doresc să îl transmitem este că România are absolut toate condiţiile necesare: climă, materie primă, tehnologie și expertiză pentru a produce whiskey single malț de foarte bună calitate, care poate concura cu cei mai puternici competitori internaţionali din această categorie. Prin produsul pe care îl vom lansa curând, noi putem dovedi, fară urmă de îndoială, că Romania se află în top 5 producători de single malt globali” a punctat Nawaf Salameh.

Unul dintre proiectele importante ale Grupului în 2022 este lansarea unei game premium de 12 produse. Aceste produse vor fi disponibile pentru consumatorii globali.

“Suntem printe puţinii producători din România și chiar din Europa de Est, care au reușit să creeze produse premium pentru piață globală. Această gamă premium, pe care am pregătit-o timp de 3 ani, va include 12 produse. Scopul nostru este să transformăm produse naționale în produse globale. Niciun mare producător de băuturi alcoolice nu face acest lucru. Marii producători cumpără produse naționale și le înlocuiesc cu produse internaționale. Ceea ce facem noi este un proces mult mai complex” a adăugat Nawaf Salameh.

Președintele Fondator al Grupului Alexandrion a vorbit și despre demararea lucrărilor de construcție a unei mari distilerii în Grecia, în regiunea Kavala, o investiție care va contribui semnificativ la dezvoltarea economică a zonei, un proiect strategic pentru implementarea căruia Grupul se bucură de susținerea guvernului grec. Un alt plan de dezvoltare a business-ului, care se află în etapa de negocieri, este preluarea unui producător de băuturi din regiunea Cognac (Franța) și adăugarea băuturilor produse de acesta la portofoliul Alexandrion Group.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava