Concert pascal
MOPAN Suceava

Lucrările de asfaltare a drumului dintre localităţile sucevene Hancea şi Corocăieşti, aflate în comuna Vereşti, au fost realizate în proporţie de 95% şi vor fi încheiate înaintea termenului stabilit, de 10 iunie. Declaraţia a fost făcută de primarul de Vereşti, Dănuţ Gavriliuc, în timpul unei vizite efectuate astăzi pe şantier de şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor. Drumul are o lungime de 5,65 kilometri şi este modernizat în baza unui proiect în valoare de 5,3 milioane de lei. Proiectul este finanţat prin programul privind renovarea şi dezvoltarea satelor, iar investiţia este executată de firma „Autotehnorom” Suceava. Cătălin Nechifor a spus că drumul Hancea-Corocăieşti a fost calamitat în 2010, iar refacerea acestuia a demarat mai greu din cauza contestaţiilor. Pe de altă parte, primarul Gavriliuc a spus că 80% din veniturile comunei Vereşti sînt din agricultură. El a precizat că activitatea de bază e agricultura şi creşeterea animalelor.

De precizat că preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că îşi doreşte ca Vereştiul să joace un rol important în viitorul pol agricol din judeţ. Cătălin Nechifor a fost prezent ieri în Vereşti pentru a verifica lucrările la un drum comunal care face legătura între localităţile Hancea şi Corocăişeti, în cadrul vizitei afirmând şi importanţa pe care o are această comună în agricultura judeţului. „Aici trebuie să accelerăm ceea ce înseamnă polul agricol care reprezintă comuna Vereşti. Avem teritorii importante aici pentru agricultură. Iar comuna Vereşti are o tradiţie pe ceea ce înseamnă ferme de mari dimensiuni. Sperăm ca aici să fie un centru important la care să cuplăm şi localităţile Fântânele, Udeşti sau Dumbrăveni”, a spus Nechifor. El a adăugat că agricultorii din aceste zone vor avea la dispoziţie şi importante fonduri europene pentru a-şi dezvolta activitatea, fie că este vorba despre creşterea animalelor, fie de cultivarea pământului. Cătălin Nechfior a arătat că Vereştiul are şi un alt avantaj, respectiv existenţa căii ferate şi a gării CFR, care este un nod de legătură şi cu judeţul Botoşani. „Prin această poartă de ieşire din Suceava putem face ca produsul agricol pe care îl procesăm la noi în judeţ să-l transportăm la distanţă, cu nişte costuri mai reduse”, a explicat Nechifor. De precizat că în cadrul vizitei de ieri din Vereşti, primarul acestei comune, Dănuţ Gavriliuc, a afirmat că 80% din veniturile localnicilor provin din agricultură, iar în comună sunt mai multe asociaţii agricole.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a adăugat că pentru dezvoltarea agriculturii din această zonă este extrem de importantă şi modernizarea reţelelor de drumuri. În acest context, Nechifor a apreciat faptul că lucrările de modernizare a unui drum comunal dintre localităţile Hancea şi Corocăieşti, prin fonduri europene, se vor fi finalizate în termen.

Nechifor a anunţat că susţine dezvoltarea agriculturii în zona comunei Vereşti, 4.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava