Concert pascal
MOPAN Suceava

Clădirea Bibliotecii Bucovinei „I.G.Sbiera” din Suceava a fost mansardată printr-un proiect finanţat de Consiliul Judeţean. Investiţia a costat 858.000 de lei şi a fost inaugurată, astăzi, în prezenţa preşedintelui PSD al Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a prefectului Florin Sinescu şi a directorului Direcţiei pentru Cultură, Aurel Buzincu. Lucrările au fost executate de firma „Casa Design” din Gura Humorului. În mansarda bibliotecii s-au amenajat o nouă secţie, o sală de lectură şi o sală pentru diverse ateliere de lucru. Preşedintele Nechifor a spus că investiţia era absolut necesară, deoarece din cauza acoperişului degradat şi a infiltraţiilor de apă, sălile au avut de suferit. El a mai spus că, prin mansardare, spaţiul Bibliotecii „I.G.Sbiera” s-a extins cu 324 de metri pătraţi.

Gabriel Cărăbuş a subliniat faptul că mansardarea clădirii şi reabilitarea exteriorului clădirii principale a bibliotecii erau investiţii absolut necesare, având în vedere că lipsa spaţiilor era una dintre problemele cu care se confrunta instituţia pe care o conduce. „Mulţumim Consiliului Judeţean pentru sprijin acordat, 324 de metri pătraţi de spaţii înseamnă foarte mult pentru noi având în vedere lipsa de spaţii pe care o aveam”, a spus Cărăbuş.

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a ţinut să precizeze că soluţia de mansardare a acestei clădiri ar putea fi adoptată şi pentru alte instituţii publice. „Suceava ca municipiu nu este foarte generos ca şi terenuri sau spaţii disponibile. Avem încă în patrimoniul Consiliului Judeţean sau al Primăriei foarte multe clădiri care sunt într-o stare mai puţin bună, care nu arată tocmai bine şi care au probleme, atât din punct de vedere al siguranţei celor care intră în respectivele clădiri, sau pentru cei care trec pe lângă ele”, a declarat Nechifor. El a arătat că în condiţiile în care şi Consiliul Judeţean nu are spaţii suficiente, o soluţie ar fi mansardarea clădirii în care funcţionează această instituţie. Făcând referire la Biblioteca „I.G. Sbiera”, Nechifor a precizat că lucrările efectuate la clădirea principală erau absolut necesare, în condiţiile în care atât faţada, cât şi acoperişul erau deteriorate. Şeful administraţiei judeţene a făcut un apel şi la suceveni să vină la bibliotecă şi să citească.

De asemenea, prefectul Florin Sinescu a apreciat investiţia în modernizarea clădirii principale a Bibliotecii Judeţene „I.G. Sbiera”, şi el precizând că mansardarea poate reprezenta o soluţie pentru instituţiile publice care au lipsă de spaţii. Florin Sinescu a subliniat faptul că tinerii trebuie să vină în număr cât mai mare la biblioteca judeţeană, unde vor găsi un număr însemnat de cărţi şi publicaţii.

Nechifor a inaugurat lucrările de mansardare la Biblioteca Bucovinei, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava