MOPAN Suceava

Președintele organizației județene a PDL, senatorul Gheorghe Flutur, a fost marți ținta atacurilor președintelui PSD al Consiliului Județean, Cătălin Nechifor. Nechifor i-a dedicat lui Flutur o întreagă conferință de presă în care a comentat pe un ton ironic, dur uneori, declarațiile făcute de liderul democrat liberal în ultimul an, declarații care au vizat administrația județeană dar și guvernul USL. De altfel Cătălin Nechifor a venit la conferință cu un dosar plin cu aparițiile în mass media locală și națională ale opozantului său politic. Liderul social democrat susține că că aproape tot ce a spus liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, în ultimul an nu sunt decât ”minciuni, chestiuni inventate peste noapte, gargară, demagogie” catalogând abordarea democrat liberalului ca fiind una de genul ”Petrică și lupul”. ”În ultima perioadă văd o abordare de gen ”Petrică și lupul” la domnul Flutur. Are extrem de multe solicitări, cerințe, extrem de multe acuzații, extrem de multe vorbe goale, foarte multe minciuni din păcate și am aici un dosar destul de consisten cu ce a spus domnul Flutur într-un an de zile. Vreau să dovedesc că ceea ce a spus domnul Flutur e de fapt gargară, minciună, demagogie și îi dau un sfat pentru că începe să devină necredibil. Atunci când tot minți când tot spui prostii la un moment lumea nu mai crede și se întâmplă ca în acea poveste ”Petrică și lupul” care devine ”Flutur și lupul””, a spus Nechifor.

”Cred că Flutur a rămas ca soldatul acela japonez după ani buni de la terminarea războiului tot cu carabina în brațe”

Nechifor a adus în prim plan o declarație a lui Flutur prin care cerea USL să pună capăt crizei politice care ar conduce la căderea economiei arătând că acea criză nu a existat niciodată iar economia este în creștere pentru 2013 fiind prognozată un salt de 2%. Președintele PSD al Consiliului Județean s-a oprit la un titlu în care Flutur spunea ”Da, trăiesc, m-am ridicat și sunt pregătit de luptă”. ”Eu nu-l mai înțeleg cu cine se luptă Flutur pentru că de foarte multe ori îl aud spunând să ne batem cu PSD-iștii, cu PNL-iști, cu PPDD-iștii. Tot timpul face apel la o argumentație războinică să intrăm în tranșee. Cred că am demonstrat că nu ne luptăm cu nimeni, că nu avem ce răspunde la astfel de atacuri josnice și cred că Flutur a rămas ca soldatul acela japonez după ani buni de la terminarea războiului tot cu carabina, cu pușca în brațe și vrea să se bată cu cineva. Îi recomandăm să încerce la K1, la box, la box thailandez, la alte sporturi sângeroase. În politică eu nu cred că trebuie să ne batem cred că trebuie să venim cu soluții și să facem ceva pentru oameni”, a spus Nechifor.

”L-am însărcinat pe Gheorghe Flutur să se ocupe cu promovarea ideii de regiune cu capitala la Suceava dar nu a făcut nimic”

Cătălin Nechifor a respins și atacurile lui Gheorghe Flutur cu privire la împărțirea pe criterii politice a fondurilor la Consiliul Județean arătând că repartizarea banilor s-a făcut transparent, argumentat și cu acordul tuturor consilierilor județeni. De asemenea acuzațiile privind blocarea investițiilor în județ au fost demontate de liderul social democrat care a subliniat că cele mai importante lucrări precum modernizarea aeroportului de la Salcea, construirea gropilor de gunoi de la Moara și Pojorâta, șoseaua de centură a Sucevei, sunt în derulare unele chiar aproape de finalizare. Nechifor a făcut referitre și la acțiunea anunțată de Flutur de strângere de semnături pentru înființarea regiunii Bucovina ”acțiune politicianistă care nu s-a concretizat”. El a arătat că actuala putere politică a făcut tot ce era posibil pentru a pune în mișcare acest concept de regiune cu capitala la Suceava precizând că s-a reușit alături și de celelalte forțe politice din județ lansarea unui apel pentru înființarea regiunii Bucovina precum și înființarea unui Comitet de inițiativă care să facă demersuri pentru atingerea scopului. ” La PDL ce s-a întâmplat de atunci? Eu știu că l-am însărcinat pe Gheorghe Flutur în momentul în care am înființat acel comitet de inițiativă să se ocupe cu promovarea ideii de regiune cu capitala la Suceava pe la București, Botoșani, Neamț. Au trecut două luni și ceva de atunci și nimic. Sigur au fost concedii domnul Flutur a avut și el program de vară dar nu a făcut nimic. Poate a uitat să citească pentru că i-am cerut atunci un soi de informare cât decât telefonică, pe email să-mi spună ce pași s-au mai făcut. Nu m-a sunat niciodată, nu mi-a dat nici un email. Domnul Flutur trebuia să se preocupe să-i convingă și pe alți cetățeni din Botoșani, Neamț, Iași să fie de acord cu regiunea Bucovina. Dacă domnul Flutur crede că această perioadă nu trebuia fructificată se înșeală pentru că lucrurile merg mai departe și cu cât suntem prezenți în discuția asta cu atât putem împinge lucrurile în direcția pe care o dorim”, a spus Nechifor. El a adăugat că principalul obiectiv pe care l-a urmărit de când se află în fruntea Consiliului Județean a fost ca lucrările meargă înainte și să fie de calitate. ”Chiar dacă nu am fost agresiv în comunicare și nu am făcut foarte multă pompă multe dintre lucruri s-au întâmplat iar beneficiarii apreciază ca atare”, a conchis Nechifor.

Nechifor a scos arsenalul de ironii împotriva lui Flutur. Comportamentul lui Flutur comparat cu cel din povestea ”Petrică și lupul”, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava