MOPAN Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat că instituţia pe care o conduce trebuie să plătească aproape 26 de miliarde de lei vechi, reprezentând sumele cheltuite ilegal în cadrul proiectelor europene implementate de fosta administraţiei PDL a judeţului. Nechifor l-a acuzat pe liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, că în perioada în care s-a aflat la conducerea CJ Suceava au fost cheltuite sume importante de bani. Cătălin Nechifor a spus că la aproape toate proiectele cu finanţare europeană nerambursabilă  au fost constatate nereguli, Consiliul Judeţean fiind obligat să returneze o sumă de aproape 2,6 milioane de lei (26 de miliarde de lei). Şeful administraţiei judeţene a explicat că aceasta este suma cheltuită ilegal la 10 proiecte proiecte europene derulate în perioada în cadrul Gheorghe Flutur a condus Consiliul Judeţean. „Vin din ce în ce mai multe corecţii la proiectele finanţate din fonduri europene nerambursabile pe care Consiliului Judeţean Suceava le-a derulat sub mandatul lui Flutur. Din păcate aproape la fiecare proiect care s-a implementat apar astfel de corecţii, adică apar sume de bani care trebuie rambursate deoarece au fost cheltuite ilegal de fosta administraţie”, a spus Nechifor.

El a arătat că pentru proiectul „Pelerin în Bucovina” corecţia aplicată este de aproximativ 28.900 de lei (289 de milioane de lei vechi), la „Hora Bucovinei” trebuie rambursată suma de 28.300 de lei, la E-Guvernare – 91.000 de lei, la Strategia de dezvoltare economică şi socială a judeţului Suceava 2010 – 2020 – 8.600 de lei, la modernizarea drumului Pojorâta – Rarău – 408 de lei, la „Crăciun în Bucovina” – 16.700 de lei şi la „Paşte în Bucovina” – 54.200 de lei. Cătălin Nechifor a subliniat că cele mai mari sume care au fost cheltuite ilegal şi care trebuie plătite în momentul de faţă de administraţia judeţeană s-au înregistrat la proiectele de modernizare a drumurilor Poiana Micului – Suceviţa, 1,7 milioane de lei (17 miliarde de lei vechi), Vatra Dornei – Panaci, aproape 420.000 de lei (4,2 miliarde de lei vechi) şi la drumul Dolhasca – Probota – 212.000 de lei.

 

Nechifor a arătat că aceste corecţii au fost aplicate deoarece au fost constatate mai multe nereguli în implementarea proiectelor, cum ar fi creşterea nejustificată a valorii contractului sau desemnarea unor câştigători ai licitaţiilor care nu îndeplineau cerinţele solicitate.

„Este un lucru extrem de neplăcut pentru noi. În fondul de rezervă aveam 2,6 miliarde de lei vecvhi. Ne trebuie de 10 ori mai mult decât avem acum pentru a plăti greşelile făcute de fosta administraţie PDL, cu Gheorghe Flutur preşedinte. Putem să constatăm că că la nivelul cheltuirii banului public a existat o lejeritate exagerată. Şi va fi o situaţie extrem de grea pentru noi să găsim fonduri pentru aceste prostii făcute de fosta guvernare. Este incredibil cum s-au putut cheltui fără discernământ sume importante de bani şi fără să se asigure că procedurile sunt respectate în totalitate. Şi cred că fosta conduceri a CJ Suceava şi Gheorghe Flutur trebuie să dea explicaţii”, a mai declarat preşedintele CJ Suceava. El a arătat că este aceste probleme ar putea să fie înaintate Parchetulu şi altor instituţii abilitate pentru continuarea cercetărilor.

Cătălin Nechifor a spus că în cursul săptămânii viitoare va veni cu informaţii suplimentare cu privire la modul în care au fost implementate proiectele europene de către fosta conducere PDL a Consiliului Judeţean. „Asta deoarece de când am venit la Consiliul Judeţean Suceava nu am găsit încă milionul de euro adus zilnic de Gheorghe Flutur. L-am căutat şi nu e pe nicăieri”, a mai spus  Cătălin Nechifor.

Nechifor acuză fosta administraţie PDL că a cheltuit ilegal 26 de miliarde de lei vechi, 8.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava