Concert pascal
MOPAN Suceava

Suceava va avea cel mai modern şi mai bine dotat aeroport din România. Anunţul a fost făcut vineri de preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, care a declarat că Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava este singurul aeroport din România, şi nu numai, care îşi finalizează lucrările de modernizare, cu investiţii noi în pista de aterizare – decolare, căi de rulare, platformă de îmbarcare-debarcare, sistem de navigare ILS, turn de control nou, dar şi o aerogară modernizată. Cătălin Nechifor a arătat că după finalizarea acestor lucrări, realizate printr-un proiect european, aeroportul poate să-şi continue dezvoltarea prin amenajarea unor noi terminale pentru plecările şi sosirile internaţionale. „O spunem foarte clar şi deschis: suntem singurul aeroport, probabil nu doar din România, care iată îşi finalizează lucrările de modernizare, şi în acelaşi timp poate să-şi permită ca în scurt timp să meargă mai departe cu dezvoltarea. Şi la acest moment putem spune că Suceava este aeroportul din România cel mai bine dotat, cel mai modern şi cu cea mai nouă tehnologie pentru zboruri”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

El a arătat că proiectul de modernizare a Aeroportului Ştefan cel Mare este realizat 94% din punt de vedere fizic, şi 81% din punct de vedere financiar. Nechifor a arătat că până pe 20 septembrie a.c. va fi finalizat noul turn de control, urmând să fie pus la dispoziţia Romatsa pentru montarea echipamentelor speciale. De asemene, preşedintele CJ Suceava a precizat că Romatsa a dmarat procedurile în vederea montării sistemului de navigaţie ILS pentru avioane. „Ceea ce este foarte important este că Romatsa va veni la Suceava cu un echipament de nouă generaţie de tip, de categoria a doua. Asta înseamnă foartă multă lejeritate în a ateriza şi pleca de la Suceava, în condiţiile în care ştim foarte bine că în zona noastră erau perioade cu ceaţă profundă şi ratam foarte multe curse”, a explicat Cătălin Nechifor. El a subliniat faptul că în premieră pentru România, aeroportul de la Suceava va dispune de un sistem de aterizare şi decolare pe bază de GPS. „Este un lucru extrem de important pentru că orice tip de avion care are pus GPS va putea veni la Suceava chiar şi în condiţiile în care ar exista anumite dificultăţi de moment legate în special de vreme. Acum suntem în proceduri de autorizare pentru un asemenea sistem”, a mai declarat şeful administraţiei judeţene.

Pe de altă parte, Cătălin Nechifor a ţinut să precizeze că şi accesul către aeroportul sucevean va fi unul facil, în condiţiile în care urmează să fie amenajată o şosea expresă de la Siret către Suceava, care va putea fi folosită pentru cei care vin din zona Cernăuţi, în timp ce instituţia pe care o conduce intenţionează să continue investiţiile în modernizarea drumului judeţean de la Hârtop – Valea Glodului – Liteni, care scurta traseul celor care vin din zonele Fălticeni, Târgu Neamţ, Roman, Iaşi sau Bacău. El a mai spus că pentru pasageri vor exista transporturi maxi-taxi din centrul Sucevei către aeroport, în funcţie de orele la care vor decola sau ateriza avioanele.

În acelaşi timp, Cătălin Nechifor a sublşiniat că spus că au fost începute discuţiile cu unii dintre cei mai importanţi operatori aerieni, una dintre ţinte fiind atragerea Austrian Airlines, care în momentul de faţă are zboruri şi de pe aeroportul din Iaşi. „Ce le propunem este un regim de zbor de curse regulate pe Suceava, de tip city-break, având având în vedere că Austria este emitent de turişti către judeţul nostru într-un număr foarte mare, dar în egală măsură şi foarte mulţi suceveni vor să zboare către Viena. Credem că o cursă Suceava-Viena şi retur poate să fie profitabilă”, a arătat Cătălin Nechifor. El a explicat că un zbor Viena – Suceava ar putea avea loc vineri, cu retur în aceeaşi zi, iar un alt zbor Viena Suceava să fie operat duminică, pentru aducerea turiştilor români, şi retur în aceaşi zi pentru turiştii austrieci. El a mai adăugat că în sucrt timp urmează să fie anunţat şi o primă destinţie externă de la Suceava a unei companii low-cost.

Nechifor: Aeroportul Ştefan cel Mare Suceava va fi cel mai modern şi mai bine dotat aeroport din România, 9.0 out of 10 based on 8 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (8 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava