Concert pascal
MOPAN Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţen Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă că Aeroportul „Ştefan cel Mare” este singurul din ţară care a implementat prevederile regulamentului european nr. 139 cu privire la siguranţa şi securitatea aeroportuară. Cătălin Nechifor a spus că în momentul de faţă stadiul fizic al lucrărilor de modernizare a aeroportului este de 99,6%, iar stadiul financiar este de 98,84%. „Pot să spun că pe 10 decembrie anticipăm că vom închide total proiectul de modernizare, atât fizic, cât şi financiar. Pentru că pe 10 decembrie estimăm că vom finaliza inclusiv modificare cerută de regulamentul 139 care presupune câteva lucrări în plus faţă de proiectul iniţial. Aceste lucrări care se realizează duc Aeroportul Suceava exact acolo unde Uniunea Europeană cere, cu toate sistemele de siguranţă, securitate realizate şi funcţionale. Şi putem spune că suntem singurul aeroport din România care a implementat şi aproape finalizează aplicarea regulamentul european cu privire la securitatea şi siguranţa aeroportuară. Nimeni în România, nici măcar aeroportul Otopeni, nu are acest lucru”, a explicat Nechifor.

El a reamintit că duminică, 25 octombrie a.c., de la ora 14:00, va fi oficiată o slujbă de sfinţire a Aeroportului Ştefan cel Mare Suceava, după finalizarea lucrărilor de modernizare. Slujba vă fi oficiată de Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen. Cătălin Nechifor a precizat că la evenimentul de duminică poate participa oricine doreşte, însă invitaţiile special au fost trimise către cei care au lucrat şi au contribuit de-a lungul timpului la dezvoltarea aeroportului.

Şeful administraţiei judeţene a mai precizat că tot duminică, pe noua pistă a aeroportului vor ateriza şi decola mai multe avioane private, proprietarii acestora exprimându-şi dorinţa de a testa pista.

Nechifor: Aeroportul Suceava este singurul din ţară care a implementat regulamentul european cu privire la siguranţa aeroportuară, 9.6 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.6/10 (5 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava