MOPAN Suceava

Şeful administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor, consideră că măsura aplicării unei cote de 9% la TVA ar putea fi extinsă şi la carne şi lapte. Nechifor a precizat că acest lucru ar putea să fie posibil doar în situaţia în care măsura de a introduce TVA de 9% la pâine va avea succes. Cătălin Nechifor a declarat la Vazta Dornei, la o întâlnire cu primarii din zona de munte, că o valorare de 9% a TVA la carne şi lapte ar fi o măsură „de care noi suntem foarte interesaţi”. El a făcut un apel atât la primarii suceveni, cât şi la parlamentari, să discute cu oamenii şi să îi îndemne pe aceştia ca atunci când vor cumpăra pâine la care se aplică TVA de 9% să solicite şi bonul fiscal. „Una dintre măsurile în care cred foarte mult este această cotă de 9% la TVA pentru pâine. Dacă suntem deştepţi, dacă o jucăm bine, avem posibilitatea ca de anul viitor să aplicăm această cotă redusă la TVA şi la lapte şi la carne. Nu are rost să spun de ce am făcut lucrul acesta, pentru că ştiţi bine că evaziunea e foarte mare. Şi atunci psihologic, cred că va mai avea nimeni interesul ca la un TVA de 9% să facă şmecherii, să mai dea banii de o parte, şi astfel, cu adevărat va fi adusă la suprafaţă economia asta subterană”, a declarat Cătălin Nechifor.

El a insistat asupra necesităţii solicitării bonului fiscal la cumpărarea pâinii, arătând că acest lucru va face ca acest produs să fie cu adevărat fiscalizat.

Şeful administraţiei judeţene a subliniat că dacă proiectul de aplicarea a unei cote de 9% la pâine va fi ratat, cu siguranţă nu va fi aplicat şi la carne şi lapte.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava