MOPAN Suceava

Liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat că la sfârșitul săptămânii trecute a fost promulgată Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Cătălin Nechifor a explicat că potrivit acestei legi, persoanele care au un handicap ireversibil nu vor mai fi umilite prin chemarea lor la reevaluările periodice de către Comisia de evaluare.

El a arătat că propunerea legislativă prevede că persoanele pentru care Comisia de evaluare a stabilit un termen permanent al certificatului de încadrare în grad şi tip de handicap se prezintă pentru reevaluare doar în situația în care se solicită acest lucru ca urmare a agravării condiției lor medico-psiho-sociale sau în cazul în care sunt convocați de către structurile competente în cazul unor suspiciuni justificate. Preşedintele social democraţilor suceveni a mai spus că în scurt timp va apărea propunerea legislativă și în Monitorul Oficial al României pentru a deveni lege și a intra efectiv în vigoare.

„Acum s-a făcut dreptate, iar persoanele cu handicap ireversibil nu vor trebui să mai facă drumuri inutile de fiecare dată, justificat sau nu, să mai stea la cozi interminabile ca să li se confirme, încă o dată, un diagnostic pe care îl știau deja. Mulțumim tuturor colegilor din Parlamentul României pentru adoptarea acestei legi. Considerăm că acestor persoane li s-a acordat dreptul cuvenit care să le mai aline măcar puțin suferința”, afirmă Cătălin Nechifor.

Pe de altă parte, el a adăugat că o altă veste bună pentru aceste persoane este pe plan financiar deoarece Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a pus în dezbatere publică un proiect care propune modificarea legii privind compensarea financiară a adulților cu handicap grav. „Această propunere ar urma să aducă cuantumul alocației la realitățile anului 2014, pentru că indicele prețurilor de consum a crescut semnificativ din 2008, atunci când alocația persoanelor adulte cu handicap grav era de 202 lei. ŞI această propunere legislativă urmează a fi publicată în Monitorul Oficial al României pentru a deveni lege și a intra efectiv în vigoare”, a încheiat Nechifor.

Nechifor anunţă că persoanele cu handicap ireversibil scapă de umilinţa chemării lor la reevaluările periodice, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava