MOPAN Suceava

Liderul Pro România Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a atras atenția, din nou, asupra ritmului slab în care se realizează proiectele din județ finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Cătălin Nechifor a precizat că ministrul dezvoltării regionale, vicepremierul Paul Stănescu, a fost recent în județul Suceava, însă doar în vacanță și nu pentru a vedea care este stadiul proiectelor PNDL. Nechifor a atras atenția că din păcate, rezultatele în privința proiectelor PNDL din județul Suceava nu sunt din cele mai bune. „Spun asta pentru că în luna august, pentru Suceava s-au făcut un număr circa 20 de plăți, aferente unor facturi, lucrări efectuate în județ, cu o valoare de  5,121 milioane de lei. Dar dacă raportăm la cuantumul programului și dacă luăm în calcul ambele variante de sume vehiculate, ambele sunt oficiale, dar unii spun într-un fel, alții în alt fel, o să constatăm că pe Suceava au intrat în august 0,0055% din banii alocați din cei 928 de milioane de lei varianta spusă anul trecut, sau 0,0059% din suma de 854 de milioane de lei, varianta care este spusă anul acesta, tot la nivel oficial. Practic nu știm exact cum stăm. Unii spun 252 de proiecte în județ, alții spun 249. În tot cazul, la Suceava suntem la 0,00 și încă ceva după”, a spus Cătălin Nechifor.
Liderul Pro România Suceava a spus că lucrurile sunt foarte grave deoarece deja acest an este pe sfârșite. Cătălin Nechifor s-a întrebat cam cât va dura ca la Suceava aceste proiecte PNDL să fie finalizate. „Dacă mergem în continuare cu acest ritm de 0,0055 vă dați seama că o să ne ia cam un Centenar”, a precizat deputatul Pro România de Suceava.
El a declarat că în condițiile în care plățile pentru aceste proiecte sunt foarte mici, este obligatoriu ca cei care guvernează și gestionează acest domeniu să vină în județul Suceava și să explice cum văd ei că proiectele pot să avanseze. „În urmă cu două luni am prezentat situații comparative cu alte județe care aveau indicatori mult mai buni, în sensul de procent alocat din totalul disponibil”, a mai spus Nechifor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava