MOPAN Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a criticat lipsa parlamentarilor şi a consilierilor judeţeni ai PDL de la întâlnirea cu ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, vicepremierul Liviu Dragnea, organizată joi de reprezentanţii puterii la sediul Palatului Administrativ. După această întâlnire, Cătălin Nechifor a spus că „din păcate cei de la PDL au pierdut o bună ocazie de a fi solidari cu judeţul Suceava”. El a afirmat că la reuniunea al cărei scop a fost unul strict administrativ au fost invitaţii toţi parlamentarii, primarii, consilierii judeţeni indiferent de culoarea politică. El a apreciat „foarte mult” prezenţa în sală a consilierilor judeţeni de la PNL, PPDD şi bineînţeles PSD arătând că dintre primari a lipsit doar primarul PDL al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean. „PDL a încercat să boicoteze la nivel de consilieri judeţeni şi parlamentari această activitate administrativă şi vreau să
spun că acum s-au poziţionat în afara judeţului Suceava. Nu e prima oară când se întâmplă astfel de lucruri. Atunci când eram în opoziţie când eram parlamentar întotdeauna am cerut dezbateri al nivel de Consiliu Judeţean nefiind vreodată invitat. Chiar şi în 2011 când se discuta despre strategia de dezvoltare a judeţului pe care nu mai comentez acum cum au făcut-o atunci şi cât a costat dar nu am fost vreodată invitaţi la o dezbatere publică alături de oameni din administraţie, de organizaţii nonguvernamentale. S-a făcut tot timpul închis fără consultare publică”, a spus Nechifor.

Nechifor a precizat că de când a preluat funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean la activităţile administrative organizate a invitat toţi factorii implicaţi precum primari, partide politice, parlamentari, structuri asociative, organizaţii nonguvernamentale, constatând „cu regret” că doar cei de la PDL au absentat. „Şi constat acest lucru de un an şi ceva de când la Suceava după o întreagă dezbatere publică pe care domnul Flutur  a făcut-o în media locală cu privire la înfiinţarea regiunii Bucovina în momentul în care am hotărât împreună partide parlamentare şi neparlamentare, minorităţi, organizaţii nonguvernamentale, structuri asociative, acel format pentru a susţine în comun regiunea Bucovina şi i-am dat misiunea domnului Flutur să facă lobby la Bucureşti din acel moment nu am mai avut nici un feedback din acel moment domnul Flutur nu a mai făcut nimic în acest sens. Asta a demonstrat faptul că era preocupat doar de competiţie politică, doar de fluierat în tribună şi în teren”, a mai spus Nechifor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava