MOPAN Suceava

Fostul şef PSD al administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă că decizia de a construi o groapă de gunoi pe Mestecăniş, în comuna Pojorâta, „în vârf de munte” a fost cea mai proastă decizie luată vreodată în judeţul Suceava. Cătălin Nechifor a spus că această decizie a fost luată în anul 2009. Mai mult, Nechifor a precizat că el speră „din tot sufletul” ca depozitul de deşeuri de pe Mestecăniş să nu fie vreodată deschis.

„Vreau să remarc modul în care s-a făcut transferul de putere, şi în 2012 şi în 2016. Când am preluat mandatul în 2012 nu am făcut acel tip de miorlăială, <cât de greu ne e nouă>. În 2012 s-a preluat un judeţ cu multe dificultăţi, cum la fel se preia acum şi cum la fel se va prelua în 2020. Nu vom putea vreodată spune că judeţul s-a terminat. Tot timpul vor fi lucruri de făcut mai departe. În 2012 am luat foarte multe chestiuni iluzorii. Acum văd că se vorbeşte de proiectul de la Pojorâta, însă locaţia nu am stabilit-o noi, ci a fost stabilită în anul 2009 însă noi nu ne-am plâns niciodată”, a precizat Cătălin Nechifor, actual consilier judeţean. El a adăugat că „este cea mai mare prostie făcută vreodată” să iei o decizie de a amplasa o groapă de gunoi în vârf de munte, la o distanţă de trei metri de drumul naţional. Cătălin Nechifor a adăugat că l-a bucurat decizia luată în această primăvară de Curtea de Apel Cluj, care a decis că amplasamentul stabilit în anul 2009 de Consiliul Judeţean a fost neconform, dar şi că nu s-a respectat procedura de consultare publică.

„M-am bucurat când am văzut în această primăvară decizia Curţii de Apel Cluj. Şi sper din tot sufletul că acea groapă, într-un fel sau altul, să nu fie vreodată deschisă. Dar văd acum că suntem în salopetă, mergem pe şantier, redeschidem. Dar acei oameni care s-au luptat cu îndârjire pe bună dreptate, şi pe care nu i-am descurajat şi care şi-au căutat dreptatea în instanţă văd că acum s-au întors ca şi poziţie, în condiţiile în care mia de metri tot nu e, albinele tot aia vor face în zona respectivă, iar casele din Valea Putnei tot acolo sunt”, a spus fostul preşedinte al CJ Suceava.

Cătălin Nechifor a mai declarat că un alt proiect pe care l-a preluat în anul 2012 a fost cel de modernizare a aeroportului, şi la care lucrările au început în mandatul său, în anul 2013.

Pe de altă parte, el a subliniat că aşteaptă de la actualul preşedinte al CJ Suceava să comunice permanent stadiul lucrărilor la şoseaua de centură a Sucevei, la pârtia de schi de pe Rarău sau la construcţia conductei de gaz de la Pojorâta la Vatra Dornei. „Sper că nu va veni cu explicaţii că procedura silvică e complicată, pentru că acest lucru îl ştiam şi noi”, a mai spus Nechifor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava