Preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, consideă că PDL a nu a făcut decât un joc de imagine, „care este împotriva României”, atunci când a contestat la Curtea Constituţională Legea bugetului de stat pentru anul acesta. Cătălin Nechifor a adăugat că decizia Curţii Constituţionale cu privire la această problemă ar urma să fie luată în data de 20 februarie 2013, iar administraţia judeţeană, dar şi administraţiile locale, vor întâmpina probleme în realizarea unor proiecte, sau în începerea procedurilor pentru achiziţiile publice.
Astfel, Nechifor a arătat lipsa bugetului pentru anul acesta întârzie demararea procedurilor pentru organizarea licitaţiei multianuale pentru întreţinerea şi modernizarea drumurilor judeţene, având în vedere că actualul contract pentru aceste lucrări va expira în luna octombrie a acestui an. „Din păcate sunt şi eu la fel de dezamăgit de faptul că bugetul este blocat la nivel naţional, pentru că ne încurcă foarte mult. Noi am dorit ca în lunile februarie-martie avem deja pregătite procedurile pentru această achiziţie publică, pentru că ştim foarte bine că durează foarte mult. Iar acum, termenul de octombrie, care pare deocamdată destul de departe, este de fapt un termen foarte fierbinte. Faptul că PDL a contestat la Curtea Constituţională această lege, eu cred că e un joc de imagine, dar e împotriva României. Asta pentru că avem blocaje, şi nu doar la ceea ce înseamnă acest proiect de achiziţii pentru întreţinerea şi modernizarea drumurilor”, a declarat Nechifor.
El a mai adăugat că o problemă extrem de gravă este şi la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unitate care nu poate încheia contractul cadru cu CAS Suceava. „Nu ştiu în ce condiţii mai putem funcţiona. Avem câteva zone fierbinţi, inclusiv la ceea ce înseamnă tratamentul şi intervenţia în cazurile de infarct acut. Banii pe care îi avem acum disponibili nu mai ajung foarte mult. Şi în lipsa unui contract cadru cu CAS ar putea să fim nevoiţi să închidem, sau să nu putem rezolva toate cazurile care apar la nivel de judeţ”, a subliniat şeful administraţiei judeţene. Cătălin Nechifor a mai spus că probleme apar şi la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, unde din cauza lipsei bugetului nu pot fi începute procedurile pentru achiziţiile publice de materiale şi produse necesare funcţionării acestei instituţii.
Nechifor a ţinut să mai precizeze că lipsa bugetului pentru anul 2013 ar putea cauza şi întârzierea unor proiecte de dezvoltare, având în vedere că administraţia judeţeană nu poate efectua plăţi către firme care au câştigat licitaţiile.
„S-ar putea să ne trezim în situaţia în care bugetul la nivel de judeţ să fie adoptat în luna martie, şi asta creează foarte multe neplăceri”, a spus Nechifor.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava