MOPAN Suceava

Liderul județean al Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, respinge ca fiind ”neserioasă și jignitoare” ideea lansată recent de premierul României, Viorica Vasilica Dăncilă, privind contruirea unei autostrăzi cu taxă de la Siret la Iași. ”Am înțeles că doamna Dăncilă a lansat în Doha propunerea de a face din bani privați prin parteneriat public privat o autostradă cu taxă de la Siret până la Iași. Nu că e neserioasă această propunere ci este jignitoare pentru această zonă.  Cu alte cuvinte ne iau de fraieri. O rog pe domana Dăncilă să facă autostrada cu taxă la Videle sau unde vrea ea dar nu îna acest capăt de țară unde oricum nu e nimic, unde oricum nu e nici un drum expres mai acătării și e total neserios și deranjant și mă simnt jignit ca plătitor de taxe și trăitor în acest colț de țară pentru faptul că s-au avansat deja și sume. Deci taxele care vor fi colectate pentru autostrada Siret-Iași- Ungheni sunt de 7 dolari pe suta de kilometri. În condițiile în care prețul unui litru de carburant este acum 1 euro și ceva înseamnă că în condițiile în care mergi cu mașină cu consum mic de 5-6 litri la 100 de kilometri % pe autostradă vei plăti mai mult taxa de 14 dolari decât costul efectiv al carburantului. Ar fi prima autostradă din România care se anunță a fi cu regim de taxare”, a explicat Nechifor.

”O rog pe doamna Dăncilă să facă prima autostradă cu taxă din România la Videle și nu la noi. La noi să o facă din bani publici sau să folosească bani europeni”

În opinia lui Cătălin Nechifor, autostrada ar trebui construită cu bani europeni sau publici așa cum s-a făcut în alte zone astfel încât să nu mai fie nevoie de taxare pentru ca investiția să fie într-adevăr benefică pentru regiunea de nord est în prezent cea mai subdezvoltată regiune a țării.  ”Probabil o să se mai deseneze cu cariovca foarte multe autostrăzi dar în final o rog pe doamna Dăncilă să facă prima autostradă cu taxă din România la Videle și nu la noi. La noi să o facă din bani publici sau să folosească bani europeni pentru că la nivel european s-a decis că Autostrada Unirii să se facă din fonduri UE”, a mai spus Nechifor.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava