MOPAN Suceava

Fostul preşedinte PSD al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a criticat alocarea bugetară primită de judeţ la ultima rectificare bugetară. Lider al grupului PSD din Consiliul Judeţean, Cătălin Nechifor a spus că este nepermis ca Suceava, al doilea judeţ ca mărime din ţară, cu 114 de localităţi, să primească doar 2,4 milioane de lei pentru echilibrarea bugetelor locale, în timp ce pentru Mureş, de exemplu, s-a alocat o sumă de 34,5 milioane de lei. Nechifor a arătat că din totalul sumei de 577 de milioane de lei, cât s-a împărţit la nivel naţional pentru echilibrarea bugetelor, judeţul Suceava a primit doar 0,42%. „Cu suma de 2,4 milioane de lei suntem pe locul 38 la nivel naţional. Mureş are de 14 ori mai mult comparativ cu Suceava, judeţul Iaşi de 7,5 ori mai mult, iar la Vaslui s-au dat de 12,4 ori mai mulţi bani. Oare a cui o fi acest Guvern şi de ce a tratat aşa judeţul Suceava”, a declarat Cătălin Nechifor. Fost preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava a explicat că având în vedere suma alocară la această rectificare bugetară, fiecare primărie din judeţ ar trebui să primească, în medie, doar 4.000 de euro, o sumă foarte mică în comparaţie cu necesităţile reale. Nechifor a arătat că la vizita pe care premierul Dacian Cioloş o va efectua în judeţul Suceava în data de 27 august a.c., primarii ar trebui să-l întâmpine pe acesta cu „bucium cu jale”.

El a adăugat că este pentru prima dată în perioada postdecembristă când judeţul Suceava primeşte o sumă atât de mică la o rectificare bugetară. Mai mult, Cătălin Nechifior a sesizat faptul că la ultima rectificare, Guvernul a tăiat o sumă de 3,5 milioane de lei din banii alocaţi iniţiat pentru învăţământul confesional. El a mai arătat să tot la recticicarea de anul acesta judeţul Suceava a mai primit 2,102 milioane de lei pentru cheltuieli descentralizate.

Liderul consilierilor judeţeni ai PSD Suceava a făcut o comparaţie cu sumele alocate judeţului Suceava în anul 2015. Astfel el a spus că în 2015 suma totală alocată a fost de 177,215 milioane de lei, în timp ce în 2015. Liderul grupului PSD din Consiliul Judeţean a declarat că anul trecut au fost alocate sume pentru drumuri judeţene, pentru plata ratelor de către primării la creditul contractat pentru proiectul „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene, pentru echilibrarea bugetelor locale sau pentru salariile din învăţământul preuniversitar. Cătălin Nechfior a ţinut să precizeze că orice alt comentariu pe margtinea acestui proiect este de prisos.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava