Liderul județean al Pro România, deputatul Cătălin Ioan Nechifor, a criticat ”găselnița de zile mari” a Guvernului care a trimis Hotărârea pentru prelungirea stării de alertă spre informare Parlamentului, evitând astfel un vot în Legislativ și acuzat blatul dintre PNL și PSD. ”Ce bine ar fi dacă Guvernul Orban ar sta să găsească soluții și la problemele economice și sociale. Șomajul crește în fiecare zi, întreprinderile dau faliment una după alta, inflația crește, iar băieții de la Palatul Victoria sunt preocupați doar de şolticării. Astăzi au venit cu o găselniță de zile mari, au trimis Hotărârea pentru prelungirea stării de alertă spre informare Parlamentului, evitând în felul ăsta un vot în legislativ dar și scutirea PSD-ului de a vota pentru prelungire, în contextul în care iar se răzgândeau, ținând cont de faptul că inițial au afirmat că nu votează. Sigur, legislația e un pic ambiguă, tocmai de aceea, dacă n-ar fi fost parte a unui blat politic PNL PSD, în acest moment ședința de plen a Camerei Deputaților trebuia obligatoriu suspendată și toată lumea trebuia pusă la muncă pentru elaborarea unui proiect de lege care să clarifice această situație de prelungire a stării de alertă. Mâine ar trebui declanșată procedura de urgență pentru adoptare, Senatul urmând să dea vot maine seară, iar Camera Deputaților vineri, așa încât, spre după-amiază, președintele să poată promulga legea, urmând publicarea în Monitorul Oficial și intrarea în vigoare”, a spus Nechifor.

”Cer președintelui Camerei Deputaţilor și al PSD să clarifice de îndată această formă de balet pe care o practică în raport cu puterea liberală de la Cotroceni și Guvern”

În schimb, a arătat Nechifor, președinții Camerei și Senatului, Marcel Ciolacu, președinte și al PSD, respectiv Robert Cazanciuc, tot din partea PSD, trimit o scrisoare lui Orban, pe care îl roagă să explice ce a avut în minte pe acest subiect. ”Până pleacă scrisoarea, până ajunge poștașul, până citesc cei din aparatul de lucru al guvernului, până formulează răspunsul (au termen o lună), până vine poștașul la parlament, până fac ei ședință, vor trece evident cele 30 de zile la care se referă starea de alertă, așa încât toate prevederile gândite de liberali în pauzele de șpriț și trabuc își vor face efectul. Prin urmare, nu putem accepta această bătaie de joc, totuși e vorba de o decizie extrem de importantă care nu poate fi lăsată doar la latitudinea guvernului și cer președintelui Camerei Deputaţilor și al PSD să clarifice de îndată această formă de balet pe care o practică în raport cu puterea liberală de la Cotroceni și Guvern. Soluția am enunțat-o mai sus”,a încheiat Cătălin Ioan Nechifor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava