Concert pascal
MOPAN Suceava

Preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, consideră că şeful PSD al Inspectoratului Şcolar, profesorul Gheorghe Lazăr, nu înţelege foarte bine politica Guvernului vizînd Educaţia. El a făcut declaraţia, după ce profesorul Lazăr a afirmat în cea mai recentă şedinţă a Colegiului Prefectural că 84 de unităţi de învăţămînt din judeţ vor fi desfiinţate în următorii 2 pînă la 6 ani din cauza scăderii numărului de elevi. „O să am o discuţie punctuală cu domnul Lazăr pentru că am sentimentul că nu a înţeles bine despre ce e vorba în zona educaţiei naţionale. E a doua oară. A treia oară nu o mai apucă. Îi mai dăm o şansă”, a declarat Nechifor.

Preşedintele Nechifor susţine că anunţul şefului Inspectoratului Şcolar este de neînţeles, în condiţiile în care Guvernul face eforturi pentru modernizarea şi menţinerea în funcţiune a şcolilor. El a mai spus că eventuala închidere a unor şcoli nu este decisă de Inspectorat, ci de primării.

„S-a mai vorbit pe tema asta. Subiectul legat de închiderea şcolilor este tratat doar la nivel local. Şi asta se va întâmpla doar dacă vreo primărie constată cu cei care locuiesc acolocă o şcoală nu mai are sens să fie dezvoltată. Atât. Deci nu vine inspectorul, nu vine prefectul, nu vin eu să decid dacă vreo şcoală se închide sau nu. Noi facem eforturi în acest moment să asigurăm finanţare pentru dezvoltarea şcolilor în judeţul Suceava, inclusiv prin programul Operaţional Regional, şi e bine că sunt 22 de aplicaţii pentru fonduri europene, şi cred că foarte multe vor intra la finanţare. Domnul Lazăr nu înţelege foarte bine politica actualului Guvern, şi o să-i mai explicăm încă o dată. Guvernul nu închide şcoli”, a spus Nechifor.

Nechifor despre anunţul şeful IŞJ Suceava cu privire la închiderea unor şcoli: „Domnul Lazăr nu înţelege politica actualului Guvern, 5.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava