Concert pascal
MOPAN Suceava

Fostul deputat și președinte al Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, susține că nu-i nimic în neregulă în a solicita revocarea din funcție a unui ales local. Asta, în contextul în care primarul PNL al Sucevei, Ion Lungu, propune revocarea viceprimarului USR Teodora Munteanu. Proiectul de hotărâre va fi dezbătut și supus votului într-o ședință extraordinară a consiliului local, programată mâine, începând cu ora 09.00.

Primarul a afirmat: „Constat că astăzi nu este o majoritate stabilă, funcțională în Consiliul Local al municipiului Suceava, deoarece partenerii de la USR cu care am realizat majoritatea în anul 2020, nu sunt de acord, de multe ori cu proiectele de pe ordinea de zi, abținând-se sau votând împotrivă, uneori chiar în probleme esențiale”. Într-o intervenție telefonică la Radio Top, fostul parlamentar și șef al administrației județene a afirmat: „Solicitarea de revocare este un lucru democratic. La urma urmei, Teodora Munteanu nu a fost votată de electorat ca viceprimar. A fost aleasă de către consilieri. Potrivit Codului Administrativ, tot consilierii o pot revoca din funcție. Mai mult decât atât, chiar și primarul poate fi revocat. Însă, procedura este puțin mai complicată pentru că e nevoie de un referendum local. Sunt instrumente democratice și nimeni nu-i pe vecie într-o funcție”.

Cătălin Nechifor a adăugat: „Probabil că solicitarea de revocare a viceprimarului Teodora Munteanu a venit și pentru că se are în gândire o nouă formulă de majoritate locală legată cumva și de perspectiva 2024, an în care PNL și USR se vor bate pe același tip de electorat, pe partea dreaptă”. Pentru ca hotărârea de revocare să fie aprobată este nevoie de votul a 2/3 din totalul celor 23 de consilieri. În Consiliul Local Suceava, PNL deține nouă mandate, PSD-cinci, PMP-patru, USR-trei și Pro România-două.

Nechifor despre revocarea viceprimarului USR al Sucevei: ”Solicitarea de revocare este un lucru democratic. La urma urmei, Teodora Munteanu nu a fost votată de electorat ca viceprimar”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava