MOPAN Suceava

Proiectul de hotărâre privind repartizarea pe localităţi a sumelor de la bugetul de stat pentru echilibrarea bugetelor locale pentru perioada 2016-2019 a fost respins de deliberativul judeţean întrunit miercuri în şedinţă extraordinară. S-au înregistrat 17 voturi „pentru” ale consilierilor puterii, 4 împotrivă ale consilierilor opoziţiei şi o abţinere la reuniune fiind prezenţi doar 22 din cei 37 de consilieri judeţeni. Consilierul PNL Tudor Plăcintă a motivat votul negativ dat de reprezentanţii opoziţiei prin aceea că repartizarea sumelor nu a respectat criteriile prevăzute de lege urmărind mai degrabă criteriul politic.

„Vreau să punctez foarte clar că PDL la Suceava atacă interesele cetăţenilor”

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a criticat dur votul negativ dat de liberali acuzându-i că au blocat localităţile care aveau nevoie de sumele de echilibrare pentru a-şi întocmi proiectele de buget pentru anii viitori. „Azi cei 4 consilieri PDL au votat împotriva acestui proiect de hotărâre şi practic nu am putut adopta hotărârea privind echilibrarea bugetelor şi suntem într-o situaţie de blocaj pe care nu am mai avut-o în Suceava. Cred că avem foarte multe lucruri constructive de făcut şi nu mă aşteptam să blocăm hotărârea în felul acesta dintr-o fantezie politică. Sigur o să găsim soluţii dar vreau să punctez foarte clar că PDL la Suceava atacă interesele cetăţenilor. În acest moment toate localităţile sunt puse practic în situaţia în care nu pot să respecte legea şi mă întreb cine va suporta consecinţele. Cred că procesul verbal după şedinţa de  azi va puncta foarte clar cine sunt cei patru care au votat împotrivă şi e important ca cetăţenii să ştie că pedeliştii votează împotriva interesului lor. Chiar dacă e greu de acceptat că în ziua de azi cineva poate să fie atât de absurd încât să blocheze un întreg judeţ iată că se întâmplă şi din păcate se întâmplă dintr-un motiv simplu: e an preelectoral şi fiecare încearcă să-şi arate muşchii şi încearcă să creeze cât mai multe disfuncţionalităţi”, a declarat Nechifor.

„Eu am crezut că la CJ am reuşit să dăm o notă de echipă care a depăşit graniţele politice”

Nechifor a declarat că nu se aştepta ca liberalii să se opună proiectului de horărâre privind repartizarea sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale catalogând gestul opoziţiei drept o „lovitură sub centură”. „Întotdeauna în Consiliul Judeţean a fost unanimitate sau în 99% din cazuri. Astăzi au vrut să arate că se pot opune la dezvoltarea judeţului. Sper să nu o facă mai des în viitor pentru că fiind an preelectoral mă aştept din partea pedeliştilor la ceea ce ştiu să facă mai bine adică să distrugă. Noi mergem mai departe şi sper să putem găsi cu înţelepciune soluţii la toate problemele. Eu am crezut că la CJ am reuşit să dăm o notă de echipă care a depăşit graniţele politice. Cred că până acum e-am înţeles foarte bine şi chiar nu mă aşteptam la un astfel de comportament. A fost o lovitură sub centură pe care cei de la PDL au vrut să o arate şi au blocat judeţul”, a spus Nechifor.

Cătălin Nechifor a precizat că va convoca deliberativul judeţean în şedinţe extraordinare până când proiectul va fi aprobat. Ca atare Consiliul Judeţean se va întruni şi astăzi începând cu ora 11.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava