Președintele Pro România Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, s-a declarat nemulțumit de bugetul pe care județul Suceava îl va primi anul acesta. Cătălin Nechifor a declarat că proiectul de buget de stat pentru anul 2019 a fost publicat pe site-ul Ministerului de Finanțe „noaptea ca hapsânii”. Nechifor a spus că la o primă analiză a proiectului se poate observa clar că județul Suceava primește sume de bani „în bătaie de joc”, în special la capitolul de drumuri. „În primul rând vorbim despre niște supoziții, pentru că e în consultare publică. Vom putea vorbi de chestiuni definitive abia după ce CEx al PSD va decide duminică și va da girul pe buget și vom ști dacă doamna Dăncilă poate să vină cu el la Parlament sau nu. E trist ca un partid, fie și la guvernare, să-și dea girul pe buget, în condițiile în care e buget național. Dacă vorbeau de bugetul PSD, despre ce fac ei cu cele două milioane de euro pe lună de la statul român ca subvenție era OK să se facă în CEx”, a spus liderul Pro România Suceava, care a adăugat că din punctul său de vedere, așa cum este proiectul, bugetul pentru anul 2019 este „un buget pentru alegerile prezidențiale”.

Făcând referire la județul Suceava. Cătălin Nechifor a spus că pentru drumurile județene ar urma să se aloce o sumă de 7,3 milioane de lei, adică echivalentul subvenției pe care PSD o primește de la statul român pentru o perioada de 21 de zile. „PSD primește 10 milioane de lei pe lună, iar drumurile județene din Suceava primesc 7,3 milioane de lei pe an”, a declarat Nechifor, care a atras atenția că suma este foarte mică în condițiile în care foarte multe drumuri județene nu se află într-o stare foarte bună. El a precizat că Suceava are o rețea de 1.153 de kilometri de drumuri județene, una dintre cele mai mari din țară, iar județul se află abia pe locul 20 la nivel național la alocările de fonduri pentru acest capitol.

Liderul Pro România Suceava a mai spus că Suceava primește mai puțin bani comparativ cu alte județe în care rețeaua de drumuri este mult mai mică, printre acestea numărându-se Teleorman, Bistrița Năsăud, Tulcea, Giurgiu, Gorj, Harghita sau Covasna. Cătălin Nechifor a spus că din câte se pricepe el la administrație, bugetul pe anul 2019 pentru drumurile județene este cel mai slab buget pe care l-a avut vreodată Suceava. El a arătat că este pentru prima dată când județul Suceava nu se află pe locurile 2, 3 sau 4 la nivel național în privința alocării de fonduri pentru drumurile județene.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava