MOPAN Suceava

Fostul preşedinte PSD al Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a explicat vineri într-o conferinţă de presă, de ce organigrama Consiliului Judeţean a ajuns să crească de la 169 de persoane în 2012 la 225 în 2016  arătând că la mijloc nu este vorba de angajări suplimentare. „Nu pot să accept faptul că la Suceava ar fi nu ştiu ce organigramă super-dezvoltată. S-a întâmplat un lucru foarte simplu. Am încercat să eficientizăm activitatea administrativă în sensul în care înainte funcţionau două entităţi mă  refer la Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică şi serviciul Salvamont pe de o parte respectiv Direcţia de Patrimoniu care au fost aduse din exteriorul aparatului de specialitate în interiorul său. Nu e vorba de angajări suplimentare ci e vorba de un transfer post pe post dintr-o parte în alta. Cred că a  fost un lucru foarte bun pentru că pe de o parte patrimoniul  e un lucru capital atunci când discutăm de dezvoltare, e un lucru important să ştim că-l avem, unde îl avem, în ce condiţii îl avem, şi s-a făcut şi economii pentru că au dispărut câteva posturi care erau la TESA.  Acum cei care sunt la Direcţia de Patrimoniu integrat în aparatul propriu beneficiază de servicii juridice, economice la comun”, a explicat Nechifor. El a arătat că cei de la Salvamont care salvează vieţi se află în masivul Rarău iar în biroul de la mansarda Consiliului Judeţean sunt oameni care lucrează pe partea tehnică.

„Îmi aduc aminte că în 2012 am găsit salvamontiştii într-o ladă a unui papuc. Asta era dotarea materială la acel moment o Dacie papuc răblăgită care nu putea să urce pe Rarău. Acum dotarea materială la Salvamont este una  de top, de excepţie.  Am cumpărat un autoturism de teren, un ATV, multe instrumente şi echipamente specifice pentru că Transrarăul a devenit un obiectiv turistic major. Dotarea materială pe partea de drumuri era foarte slabă. Am luat la Direcţia judeţeană de drumuri şi poduri un Unimog, acel utilaj care va putea să ţină deschis Transrarăul tot timpul anului, am luat trei maşini de teren echipate cu troliu şi cu tot ce trebuie pentru off-road. Chestiunea asta cu angajările suplimentare nu e susţinută şi ce s-a făcut s-a făcut în sens de creştere a dotării  materiale şi umane pentru că una peste alta am reuşit să avem o creştere consistentă a turismului. Ne-am dus de la o gaură, de la minus substanţial la o creştere stabilă. Suntem primul judeţ din ţară cu creştere undeva la 20%”, a spus fostul preşedinte al CJ. Pe de altă parte, el a spus că dacă, în 2012, la Spitalul Judeţean s-au făcut cinci angajări, între 2012 şi 2016, au fost încadrate 266 de persoane, printre care 55 de medici.

Nechifor explică de ce organigrama Consiliului Judeţean a ajuns să fie mai încărcată în mandatul său, 9.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava