MOPAN Suceava

Lucrările de modernizare a drumului judeţean 178 A care face legătura între Mihoveni şi Costâna prin codrii Costânei au fost inspectate luni de şeful administraţiei judeţene Cătălin Nechifor împreună cu Radu Avădanei, directorul Direcţiei judeţene de Drumuri şi Poduri din Consiliul Judeţean. Lucrările au demarat de circa o săptămână fiind deja turnată o bandă de beton pe o porţiune de 530 de metri. De altfel, drumul va fi betonat pe o distanţă de 3,6 kilometri în Mihoveni urmând ca porţiunea prin pădure şi la intrarea în Costîna să fie asfaltată. Valoarea estimată a lucrărilor este de 2,2 milioane de lei, banii provenind din sumele alocate de guvern judeţului Suceava la recenta rectificare bugetară. Preşedintele Consiliului Judeţean a declarat că lucrarea este una extrem de importată întrucât scurtează distanţa de acces din zonele Todireşti, Comăneşti, Humoreni, Cajvana, Pârteşti, Cacica în municipiul Suceava cu circa 9 kilometri. În plus, a spus Nechifor, această variantă duce şi la decongestionarea traficului rutier.

 

De acest drum ar urma să beneficieze peste 40.000 de locuitori

De acest drum ar urma să beneficieze peste 40.000 de locuitori din zonele enumerate anterior. «Aci e una din zonele fierbinţi pe timp de iarnă în sensul că aici se întâmplă întotdeauna acel fenomen de înzăpezire. Suntem pe un platou ridicat în vârful unui deal unde se adună cantităţi mari de zăpadă şi vânturile care sutn aci aproape de releul Mihoveni fac aproape impracticabil acest drum pe timp de iarnă. Soluţia cu betonarea drumului este una bună întrucât va fi mai uşor de exploatat pe tim de iarnă pentru se poate interveni uşor cu freza cu lama aşa încât să poţi ţine situaţia sub control. Legătura în cotinuare către Costâna va fi făcută cu asfalt », a spus Nechifor.

Judeţul Suceava a primit la rectificarea bugetară pentru întreţinere şi modernizare drumuri suma de 12,9 milioane de lei. Vor fi modernizate nouă drumuri judeţene însumând peste 17 kilometri. Astfel cele 12,9 milioane de lei vor fi folosite pentru repararea şi reabilitarea unor tronsoane de drumuri la Mălini, Cornu Luncii, Forăşti, Burla, Brodina, Ulma, Hînţeşti-Vereşti, Mihoveni- Costâna şi Dumbrăviţa- comuna Vadu Moldovei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava