Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Pro România Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, consideră că pentru România ca stat membru al Uniunii Europene preocuparea cea mai importantă ar trebui să fie încercarea de a găsi formula de integrare europeană și pentru Republica Moldova. El a arătat că această preocupare a avut-o liderul Pro România, Victor Ponta, în perioada în care a deținut funcția de prim ministru care împreună cu omologul său de atunci de la Chișinău, Iurie Leancă, în prezent candidat pe listele Pro România la alegerile europarlamentare din 26 mai, au hotărât organizarea unui summit la Iași de Ziua Europei, în perioada în care România urma să dețină președinția rotativă a Consiliului Europeni în care să se stabilească drept obiectiv fundamental lărgirea Uniunii Europene către Moldova.

”Astăzi avem din păcate situația în care PNL face miting la Sibiu, miting european, PSD face miting la Iași, miting pro rus și noi ca de obicei am căzut între scaune. E trist că avem din nou o Românie împărțită de PNL și PSD”

”Practic în această perioadă în care noi sărbătorim și Ziua Europei și alte momente importante ar fi trebuit în anul în care România deține președinția rotativă să avem un eveniment istoric important de apartenență estică, de relație frățească cu Republica Moldova, la Iași. Asta era gândirea între premierul Victor Ponta de la momentul respectiv și premierul Iurie leancă de la momentul respectiv. Iată că din păcate faptul că au plecat amândoi din funcții ne-a adus în situația în care România continuă să fie îndreptată doar către vest mai puțin către est în partea Moldovei și acel summit gândit de Vicor și Iurie care să fi avut loc la Iași în aceeași perioadă cu summitul de la Sibiu și care să deschidă dacă vreți formatul de colaborare cu Moldova și care să pună clar steagul acestei președinții rotative cu obiectivul fundamental de lărgire a Uniunii Europene către Moldova nu a mai existat. Astăzi avem din păcate situația în care PNL face miting la Sibiu, miting european, PSD face miting la Iași, miting pro rus și noi ca de obicei am căzut între scaune. E trist că avem din nou o Românie împărțită de PNL și PSD fiecare cu mitingul său de Ziua Europei de ziua în care noi trebuia să gândimpentru viitorul nostru”, a declarat Nechifor. El a mai arătat că Pro România a făcut un gest istoric” oferindu-i un loc eligibil pe lista pentru alegerile europarlamentare fostului premier al Republicii Moldova, Iurie Leancă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava