Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Pro România Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, consideră că prin convocarea unui referendum pe justiție, în data de 26 mai, președintele României se va putea implica în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, care vor avea loc în aceeași zi. Cătălin Nechifor a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Pro România va participa la acest referendum și că „acceptăm această idee”. Nechifor nu crede că vor fi avantaje foarte mari pentru părțile implicate, aceste avantaje fiind însă pentru Klaus Iohannis și liderul PSD, Liviu Dragnea. „Vă spun că în ultima perioadă sesizez o încercare de a confisca întregul spațiu public de către cele două personaje. Dacă ne uităm atent la președintele Klaus Iohannis, domnia sa când vorbește despre guvernare nu mai folosește ALDE, minorități naționale sau UDMR, ci spune pur și simplu Guvernul PSD. Deci toată partea negativă asupra guvernării este dată doar spre PSD. În egală măsură și reacția PSD și a lui Liviu Dragnea este strictă la adresa lui Klaus Iohannis. Iar lucru ăsta într-un fel știți că îi avantajează și de fapt demersul lui Klaus Iohannis are în spate nu doar consultarea populară, e vorba de o procedură mai complicată, un ulterior referendum pentru a putea modifica anumite aspecte, ci și dorința dumnealui de a se poziționa ca și competitor capabil să câștige primul tur al alegerilor prezidențiale”, a declarat liderul Pro România Suceava, care a adăugat că acest lucru se întâmplă în condițiile în care se prefigurează o competiție strânsă pe partea de dreapta a eșicherului politic.

Nechifor: În lipsa participării active în campania electorală ne-am putea trezi în situația în care Dacian Cioloș i-ar lua fața lui Klaus Iohannis

Cătălin Nechifor a arătat că dacă pe stânga politicii din România nu prea există acum alternativă, fiind Liviu Dragnea care va candida în mod sigur, pe partea dreaptă a eșicherului politic există deja Dacian Cioloș, care este „bine ancorat în spațiul public” și care ca și candidat la Parlamentul European va fi „așa un fel de electron liber prin țară”. „Va merge în teritoriu și va discuta cu oamenii. Klaus Iohannis, în lipsa acestui referendum va sta pe la Cotroceni, va mai merge la schi cât vremea îi va mai permite și cam atât. Aruncând tema acesta în conștienul public și în realitate, Klaus Iohannis se va putea implica în campanie, oficial, legal, motivat. Sunt convins că va face mitinguri în toată țara, se va întâlni cu cetățenii, cu mass media, va încerca să dezvolte noțiunea din spatele acelei întrebări, care deocamdată nu știm cum va arăta. Dar cert este că va fi un personaj activ”, a arătat Cătălin Nechifor. Președintele Pro România Suceava a mai spus că în acest fel, Klaus Iohannis se va integra în campania electorală, având în vedere că ținta secundară a acestuia este să este să ajung în turul doi, evident cu Liviu Dragnea, „cel mai convenabil adversar politic pe care cred eu îl va bate cu foarte multă lejeritate”. „Altfel, în lipsa participării active în campania electorală, chiar dacă e pe o componentă pe referendum, lucrurile ar fi mai complicate, ne-am putea trezi în situația în care Dacian Cioloș i-ar lua fața și ar ajunge finalist în competiția de tur doi”, a mai spus Nechifor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava