MOPAN Suceava

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat duminică seara, după anunţarea primelor rezultate prezentate în urma exit-poll-urilor realizate după primul tur al alegerilor prezidenţiale că PSD a obţinut un scor electoral mai bun decât la alegerile europarlamentare de anul acesta, comparativ cu alianţa formată din PDL şi PNL.

„După cum se vede scorul PSD, prin candidatul său Victor Ponta, a fost mai mare decât cel obţinut la ultimele alegeri europarlamentare. Matematic am crescut aşa cum arată exit-poll-urile. Dacă nu greşesc, în această vară la europarlamentare PDL a luat undeva la 15%, PNL, 17%, deci adunate avem undeva la 32%. Practic la noi există un sport electoral, în timp ce la PDL, după primele estimări există o pierdere electorală, faţă de ce au obţinut în vara acestui an”, a spus Nechifor.

El a precizat că rezultatul obţinut în primul tur de scrutin este mulţumitor pentru PSD. Liderul PSD Suceava a precizat că deşi competiţia a rămas între doi candidaţi, Victor Ponta şi Klaus Iohannis, îşi doreşte ca pe data de 16 noiembrie 2014 românii să aleagă în mod decisiv. „Nu mi-aş dori o competiţie care s-a închis ca în 2004, şi în 2009. Sper să putem crea o diferenţă importantă. Şi această diferenţă va fi dată după părerea mea de cel puţin un element, şi anume capacitatea de coaliţie a celor două blocuri politice. Pe de o parte PSD-UNPR-PC, şi pe de o parte PDL-PNL. Iar aici nu sunt aici noutăţi sau lucruri necunoscute. Fiecare ştim ce poate celălalt. Fiecare ştim despre competitorii politici, sau despre eventualii parteneri, ce au făcut până acum în politică şi cine şi-a respectat cuvântul. Şi eu sunt convins că putem crea cu formula Victor Ponta preşedinte un proiect politic care să semene din ce în ce mai mult cu ce a fost în 2012, atunci când USL, componenta social liberală a câştigat detaşat alegerile”, a mai spus preşedintele PSD Suceava.

Liderul PSD Suceava a ţinut să le mulţumească sucevenilor care s-au prezentat la urne, subliniind că o prezenţă la urne de aproximativ 50% demonstrează că „tot ceea ce a fost campanie electorală a trezit interes pentru publicul larg”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava