MOPAN Suceava

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a declarat că Regiunea de Nord – Est a României nu mai este cea mai săracă din Uniunea Europeană și că a depăşit deja mai multe regiuni din Bulgaria, sublinind faptul că la acest lucru a contribuit decisiv şi judeţul Suceava. Cătălin Nechifor a făcut aceste precizări în cadrul unui eveniment organizat miercuri la Camera de Comerţ şi Industrie Suceava în care a fost prezentat Programul Operaţional Regional 2014 – 2020. Evenimentul a fost organizat de Autoritatea de Management a Programului Operaţional Regional (AM POR) din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice.

În cuvântul său, Cătălin Nechifor, a ţinut să le transmită celor prezenţi că Fondul Monetar Internaţional a revizuit creşterea economică a României, la 3,4% pentru anul acesta, şi la 3,9% pentru anul 2016. „Este un lucru important pentru că avem în continuare un ritm susţinut de creştere economică”, a spus Nechifor.

Luând în considerare aceste date, Cătălin Nechifor le-a adresat o rugăminte reprezentanţilor Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Agenţiei de Dezvoltare Regională să nu mai folosească termenul de „cea mai săracă regiune din Europa” atunci când vorbesc despre regiunea de Nord – Est. „Nu mai este. Şi să nu mai folosim termenul ăsta, pentru că nu mai suntem ultimii din lumea europeană. Regiunea de Nord-Est a depăşit regiuni din Bulgaria, pentru simplul motiv că ne-am mişcat foarte bine, şi e important să înţelegem lucru acesta. Am avut extrem de multe proiecte implementate în regiunea noastră, au fost finanţări şi în zona privată şi în zona publică şi nu mai suntem ultimii din Europa. Cred că e o mândrie pentru noi am reuşit un progres important. Şi eu cred această creştere pe regiune o datorăm şi Sucevei într-o măsură foarte mare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava. El a adăugat că va fi greu ca în 3 – 4 ani Regiunea Nord-Est să ajungă prima în europa, însă este extrem de important că această creştere economică a regiunii a fost una consistentă. Nechifor a arătat că deşi datele statistice oficiale nu au fost publicate, din informaţiile preliminare pe care le are în momentul de faţă, în mod sigur Regiunea de Nord-Est nu mai este ultima din Europa.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava