Concert pascal
MOPAN Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Suceava, Cătălin Nechifor, şi candidatul acestui partid pentru Primăria Liteni, s-au întâlnit miercurea aceasta cu locuitorii acestui oraş. Cătălin Nechifor şi Vasile Costan au fost prezenţi în localitatea Valea Glodului, traversată de drumul judeţean 208C, care a fost reabilitat şi modernizat cu fonduri alocate de Consiliul Judeţean. Nechifor a precizat că investiţia a constat în modernizarea acestui drum pe o lungime de şase kilometri, acesta făcând legătura între Liteni şi Vultureşti. „Acum trebuie să schimbăm numele localităţii din Valea Glodului în Valea Asfaltului. E o legătură pe care o aşteptaţi de 27 de ani. Este o investiţie utilă atât pentru cei care trăiesc în Liteni, cât şi pentru cei care trăiesc în această zonă. Sunt şase kilometri într-o zonă dificilă şi am lucrat cu forţe puternice. Ştiţi cât praf era aici şi cât de mult se strica drumul, pentru că veneau apele de pe dealuri şi se strica foarte mult acostamentul, dar acum aveţi asfalt”, le-a transmis Cătălin Nechifor locuitorilor oraşului Liteni.

Ulterior preşedintele PSD Suceava s-a întalnit cu peste 100 de localnici, în zona Runc a oraşului Liteni, la discuţii fiind prezenţi candidatul PSD pentru Primăria Liteni, Vasile Costan, dar şi deputaţii Ioan Stan şi Eugen Uricec.

În cadrul discuţiilor, Cătălin Nechifor a subliniat în mod special sprijinul pe care fosta guvernare PSD condusă de Victor Ponta şi administraţia judeţeană l-au acordat acestui oraş. Nechifor a arătat că un proiect important pentru Liteni aprobat de Guvernul Ponta a fost cel pentru apă şi canalizare în localităţile Liteni, Rotunda, Siliştea Corni şi Roşcani, suma totală fiind de 57 de miliarde de lei vechi. El a amintit şi de investiţia de 287 de miliarde de lei vechi la podul de peste râul Suceava, din satul Roşcani. „Au fost bani pe care îi meritaţi, pentru că erau 700 de hectare erau rămase peste apă care nu se puteau lucra, iar oamenii nu puteau să-şi aducă producţia acasă. Şi am făcut-o. Nu am lucrat eu cu mâna mea, dar în guvernarea PSD a lui Victor Ponta s-au adus aceşti bani în oraş”, a spus Cătălin Nechifor.

El a arătat că tot în timpul guvernării PSD oraşul Liteni a primit un microbuz şcolar nou, cu 28 de locuri. „Apoi avem reabilitarea grupului şcolar prin Programul Operaţional Regional, proiect de 14 miliarde de lei vechi, care s-a finalizat pe 23 decembrie 2015. Aceşti bani au fost aduşi de Guvernarea Ponta, de PSD. Apoi, vorbim de proiectul de la şcoala generală cu clasele I-VIII din Siliştea, de 10,58 miliarde de lei vechi, finalizat pe 31 decembrie 2015, aprobat tot de Guvernul Ponta”, a spus liderul PSD Suceava, care a adăugat că „La capitolul drumuri ne-am făcut datoria, în învăţământ ne-am făcut datoria, la apă-canal ne-am făcut datoria. Şi sigur că mai avem treabă de făcut în continuare. Dar avem nevoie aici de un om care pricepe, care e bun gospodar, care a fost director la Suceava şi a renunţat la serviciu de acolo unde era mai bine plătit pentru că ţine foarte mult la Liteni. Iar acest om este Vasile Costan”.

Cătălin Nechifor a subliniat că Vasile Costan va fi primarul care ştie cum se fac proiecte europene şi guvernamentale, are încredere că acesta va putea să schimbe în bine oraşul Liteni.

Pe de altă parte, Nechifor a spus că CJ Suceava s-a asociat cu judeţul Iaşi pentru construcţia unui drum alternativ pe ruta Dolhasca – Liteni – Udeţi – Ipoteşti – Moara – Stroieşti – Dărmăneşti, un drum care va schimba radical accesul în această lege. „Vorbim de 80 de kilometri, cu o structură de drum foarte bună, care va schimba radical accesibilitatea în zonă. Pe aici va fi drumul de trafic pentru producţia agricolă, pentru că avem un alt proiect important la Suceava, unde vrem să construim cu noul primar, Tiberius Brădăţan, un parc agricol-industrial şi logistic”, a explicat Nechifor.

El i-a îndemnat pe locuitorii din Liteni să voteze cu social democraţii, subliniind că atât el, cât şi fostul premier Victor Ponta au sprijinit acest oraş în ultimii ani. „Dacă credeţi că ne-am făcut datoria, noi la judeţ, să ne votaţi în continuare şi vă mulţumesc pentru asta. Dar mult mai important este, având acum temelia creată la alegerile locale, să închidem cu parlamentarele şi să-l punem pe Victor Ponta din nou la treabă ca prim-ministru şi să facem în felul acesta ca România să redevină ce trebuia. Din păcate în şase luni de zile, patru miniştri au fost schimbaţi din Guvernul actual. Nu se poate în felul acesta. Avem nevoie de oameni responsabili, pregătiţi să-i puneţi la treabă, să ne daţi încrederea asta pentru că vedeţi că noi am făcut ceva pentru oraşul Liteni”, a declarat Nechifor. El le-a mai spus locuitorilor din Liteni că pe vremea Guvernului PSD condus de Victor Ponta subvenţiile erau acordate la timp, în perioada octombrie – noiembrie, iar acum, în timpul Guvernului format din „tehnocraţi de dreapta” agricultorii nu şi-au primit nici în momentul de faţă subvenţiile în totalitate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava