Concert pascal
MOPAN Suceava

Social democraţii suceveni au depus astăzi lista completă de candidaţi pentru Consiliul Judeţean Suceava. Lista este deschisă de actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, care vizează un nou mandat la conducerea acestei instituţii. Pe locul al doilea se află deputatul PSD din zona Fălticeni, Ioan Stan. De altfel, Cătălin Nechifor a anunţat că Ioan Stan va fi propus pentru a ocupa o funcţie de vicepreşedinte al CJ Suceava.
Nechifor a mai adăugat că toţi candidaţii de pe lista PSD Suceava pentru Consiliul Judeţean nu vor avea o misiune simplă şi vor avea de dat tot ceea ce au mai bun în ei pentru a câştiga alegerile locale. „Este o listă de candidaţi care va avea o misiune nu tocmai simplă, chiar dacă în acest moment intenţiile de vot pentru PSD sunt importante, chiar dacă în această perioadă există o acceptabilitate mare pentru PSD, pentru că ne-am făcut datoria la guvernare, în plan naţional şi local. Va fi categoric o competiţie în care colegii noştri vor trebui să dea ceea ce au mai bun în ei pentru că decidem viitorul nostru. Pe data de 5 iunie vom alege primarii, Consiliile Locale şi Consiliul Judeţean, şi vom da un semnal important pentru toamnă, pentru alegerile parlamentare, când sper ca din nou PSD să poată forma Guvernul. Vreau să le mulţumesc colegilor care sunt şi acum parte din Consiliul Judeţean Suceava. Foarte mulţi rămân în continuare, dar sunt şi nume noi pe listă”, a declarat Nechifor. El a adăugat că principiul care a stat la baza formării listei a fost unul teritorial. „Este bine ştiut că de mulţi ani încercăm să fim reprezentaţi în teritoriu de oameni importanţi. Iar acest Consiliu Judeţean ca şi propunere conţine persoane care sunt din toate zonele judeţului, de la zona de şes până la munte, din Est până în Vest, şi din Nord până în Sud. Sunt oameni care pot să aducă, aşa cum au făcut şi până acum, idei importante, nevoi importante din teritoriu pentru a fi rezolvate în Consiliu Judeţean. Echipa pe care o ştiaţi şi o ştiţi, şi care vine acum în faţa sucevenilor, şi-a făcut datoria şi vine cu un cuvânt asumat, cu realizări palpabile. Nu venim cu lucruri pe care să le anunţăm acum, mai ales în Săptămâna mare ca fiind planuri de viitor, nu venim cu promisiuni deşarte, venim cu ceea ce am făcut”, a spus Nechifor.

El a preciyat că social democraţii se vor prezenta în faţa alegătorilor cu un rezultat foarte bun al Guvernului PSD condus de Victor Ponta, dar şi cu foarte multe lucruri bune care s-au întâmplat în toate localităţile judeţului Suceava.
„Sunt foarte fericit că alături de colegii mei, atât consilieri judeţeni, cât şi parlamentari şi ceilalţi membri de partid ne-am făcut datoria. În judeţul Suceava sunt 148 de proiecte la nivel de localităţi, unele încă în implementare, care au fost aduse cu susţinerea noastră, a Guvernului Ponta”, a arătat Nechifor. El a făcut referire la proiectele de apă şi canal, cum e cel de la Poiana Stampei, de reabilitare şcoli, dând ca exemplu oraşul Dolhasca, sau proiecte de drumuri în foarte multe localităţi ale judeţului.

Cătălin Nechifor a amintit şi de investiţiile din Fălticeni, precizând că aici s-a reuşit cu sprijinul Guvernului Ponta finalizarea străzii Sucevei, dar şi modernizarea spitalului municipal, proiect aflat aproape de finalizare. Făcând referire la Suceava, Nechfior a amintit de proiectele pentru sala de sport la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” şi de investiţiile de la LPS Suceava. El a mai spus şi că la Vicovu de Sus se finalizează un proiect „care a fost păstrat în nemişcare”, respectiv noul campus şcolar, care va deservi o zonă cu circa 30.000 de copii. „Apoi, la Vatra Dornei am făcut Şcoala nr. 4 şi am rezolbvat problema încălzirii şi programul de drumuri locale. La Câmpulung Moldovenesc, la Gura Humorului la Siret la Rădăuţi sunt foarte multe exemple concrete de proiecte care s-au făcut la nivel local cu susţinerea noastră. E vorba de centura mică a Humorului, de programul de apă canal din Câmpulung Moldovenesc, de proiectul de drum din Siret. La Siret vorbim şi de demolarea spitalului vechi, acea pată neagră a trecutului, dar şi finanţarea substanţială pentru spitalul din oraş, care a rămas în nemişcare după epoca PDL-Boc”, a precizat preşedintele PSD Suceava.

Cătălin Nechifor a spus că în ultimii patru ani au fost finalizate mai multe proiecte mari pentru judeţul Suceava, primul dintre acestea fiind modernizarea Aeroportului „Ştefan cel Mare”. „Şi vreau să spun că acum am mai finalizat o etapă. E vorba de încheierea lucrărilor la ILS. Practic aeroportul Suceava mai are de făcut doar câteva sisteme de probă şi control pentru ILS, dar suntem puşi la punct cu toate lucrurile. Evident vrem ca în toamna aceasta, după ce am deschis cursele spre Londra, charterul de vară şi cursa de Bucureşti cu Tarom, să putem anunţa cât mai curând posibil şi destinaţiile Bruxelles, Barcelona Roma şi Torino”, a arătat Cătălin Nechifor, care a mai adăugat că un alt proiect important pe care îl are în vedere în viitorul mandat este amenajarea terminalului 2 al aeroportului.
Nechifor a mai spus că un alt proiect major pentru Suceava a fost modernizarea Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”. „Spitalul a avut o dezvoltare cu circa 53% comparativ cu perioada anterioară, 2008 – 2012, şi se vede lucrul acesta. Şi cred că am văzut cu toţii dezvoltarea unui sistem integrat, inclusiv cu zona de urgenţe, pe care de curând am inaugurat-o împreună cu domnul Arafat”, a amintit preşedintele CJ Suceava. El a mai spus că un alt proiect important care a fost finalizat este modernizarea Cetăţii de Scaun, adăugând că împreună cu „noul primar al Sucevei” are în vedere includerea într-un program turistic care să includă şi statuia lui Ştefan cel Mare şi parcul din zona cetăţii. Nu în ultimul rând, el a subliniat faptul că în mandatul său a fost finalizat drumul Transrarău, care a devenit deja o concurenţă serioasă pentru Transfăgărăşan şi Transalpina, şi care atrage deja un număr foarte mare de turişti.
„Cunt doar câteva dintre lucrurile bune care s-au întâmplat în judeţ. Evident în timpul campaniei vom fi lângă cei care trăiesc în Suceava, în fiecare comunitate. Şi vreau să-i asigur de pe acum de dorinţa de a putea construi împreună ceva la care visăm foarte mulţi”, a mai precizat Cătălin Nechifor.

Nechifor, Stan şi echipa de candidaţi PSD s-au înscris oficial în lupta pentru recâştigarea Consiliului Judeţean Suceava, 6.4 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.4/10 (5 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava