MOPAN Suceava

Președintele organizației județene a Pro România, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, vrea să ajute un număr de 26 de primari din județ să dea în judecată Guvernul pe motiv că le-a blocat proiectele aprobate la finanțare prin Fondul de Dezvoltare și Investiții și le-a adus în stare de faliment. Nechifor a declarat în cadrul unei conferințe de presă că cele 26 de localități sucevene printre care se numără Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, Fălticeni, Frasin, Pojorâta, Poiana Stampei, Vicovu de Sus, Poieni Solca, Coșna, au avut la finanțare proiecte în valoare de 357 de milioane de lei, care vizau în special modernizări de drumuri, construcții de școli, aducțiuni de apă și canalizare, amenajare de parcări. Primăriile, a spus Nechifor, au organizat licitațiile pentru desemnarea constructorilor iar unele dintre ele au demarat lucrările cheltuind până acum sume importante de genul a 500.000 de lei iar acum se văd în situația de a nu putea onora facturile către firmele de construcții și de a sista investițiile din cauza lipsei finanțării.

Cătălin Nechifor, dezamăgit de lipsa de reacție a liderilor județeni ai PSD și PNL

Nechifor s-a declarat dezamăgit de lipsa de reacție a liderilor județeni ai PSD și PNL. ”Sunt total dezamăgit de lipsa de reacție a celor din PSD și PNL. Tot văd că se bat cu cărămida în piept că aduc finanțări, că vin cu autostrăzile, că aduc elicoptere, că fac spitale, tabere dar doar în vis. Și văd că au tăcut mâlc, nu au zis nimic referitor la situația celor 26 de primării care intră în faliment pentru că nu au nici o garanție că vor putea derula aceste proiecte. Sunt exemple de localități care au cheltuit și jumătate de milion de lei pe partea de avansuri către constructori iar Guvernul și Ministerul Dezvoltării le închide ușa în nas. Cer public lui Gheorghe Flutur și Ioan Stan să iasă și să facă un pic de acțiune pentru că sunt primari lor. Nu doar că le taie finanțarea dar îi lasă și datori pentru că acei constructori care fac deja lucrările vin cu facturi care trebuie plătite”, a spus liderul Pro România.

”În lipsa unei atitudini corecte din partea celor care păstoresc județul Suceava eu personal împreună cu Florin Sinescu, cu ceilalți colegi ai mei din Parlament vom sta pe lângă acești primari și îi vom îndruma să dea în judecată Guvernul României, Ministerul Dezvoltării pentru faptul că li se refuză dreptul la dezvoltare. Acești primari au semnat contracte de finanțare cu Guvernul României că se chema atunci într-un fel nu are nici o importanță. Semnatar este Guvernul României care are obligația să ducă la bun sfîrșit aceste proiecte. Vom merge în instanță pentru a cere inclusiv daune în nume personal pentru cei care blochează proiectele”, a încheiat Nechifor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava