MOPAN Suceava

Astăzi, la Vatra Dornei au fost puse bazele unei noi structuri asociative, care va avea rolul de a atrage cît mai multe fonduri europene, între anii 2014-2020. Iniţiativa îi aparţine senatorului PSD Neculai Bereanu. Pe lîngă acesta, la întîlnire au participat preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, deputatul PNL Dumitru Pardău, 37 de primari din zona de munte, oameni de afaceri şi reprezentanţi ai unor organizaţii neguvernamentale interesate de dezvoltarea durabilă a teritoriului. În cadrul întrunirii de la Dorna a fost stabilit Comitetul de Iniţiativă Locală. Comitetul urmează să elaboreze documentaţia pentru înfiinţarea noii structuri asociative. Noua structură ar urma să se intituleze „Pactul Teritorial Pentru Investiţii Teritoriale Integrate Suceava”, iar membrii acestei asociaţii urmează că participe activ atât la definirea strategiei teritoriale, cât şi la alocarea ulterioară a fondurilor pentru dezvoltare şi la selecţia proiectelor semnificative pentru dezvoltarea zonei. Şedinţa de la Vatra Dornei a fost organizată de o firmă de consultanţă implicată în promovarea dezvoltării regionale şi teritoriale precum şi în identificarea soluţiilor pentru realizarea unei strategii de dezvoltare locală şi teritorială axată pe o abordare integrată care implică investiţii în cadrul mai multor axe prioritate din unul sau mai multe programe operaţionale. În cadrul discuţiilor, reprezentanţii firmei de consultanţă au precizat că noua structură va putea să beneficieze de fonduri nerambursabile în mod direct, pe care le va gestiona în conformitate cu strategia şi bugetele pe care şi le stabileşte.

 

De asemenea, senatorul Neculai Bereanu a ţinut să precizeze că la noua structură asociativă pot să adere şi Grupurile de Acţiune Locală din judeţul Suceava, iar de viitoarele finanţări europene gestionate de partenerii în cadrul „Pactului Teritorial Pentru Investiţii Teritoriale Integrate Suceava” vor putea beneficia şi oraşele şi municipiile. „Este necesar să avem o strategie comună pentru dezvoltarea zonei de munte a judeţului, şi sunt convins că apoi vom avea posibilitatea să putem promova proiecte pentru obţinerea fondurilor necesare dezvoltării economice a localităţilor şi a zonei”, a spus Bereanu.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a salutat iniţiativa înfiinţării acestei asocieri, care poate să contribuie la atragerea fondurilor europene. Nechifor a arătat că una dintre preocupările majore ale administraţiilor publice locale trebuie să fie promovarea de proiecte şi iniţiative prin care să se creeze locuri de muncă noi.

Neculai Bereanu inițiatorul unei noi structuri asociative, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava