Comenzi MOPAN Suceava

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, încearcă să salveze viitorul urbei peste care s-a așternut norii negri generați de megaproiectul ”utilități și mediu la standarde europene”. El a întocmit un memoriu prin care solicită Guvernului României să preia în totalitate creditul de 86,3 de milioane de euro pe care Consiliul Judeţean Suceava şi 61 de primării l-au contractat pentru realizarea proiectului „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”. Mihăiţă Negură a prezentat conţinutul acestui memoriu în şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Suceava, care a avut loc în cursul zilei de ieri, şi la care au fost prezenţi parlamentari suceveni dar şi primari ai localităţilor implicate în acest proiect. Mihăiţă Negură a solicitat ca acest memoriu să fie semnat atât de preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, cât şi de toţi cei 61 de primari ai localităţilor care în următorii 15 ani vor fi nevoite să plătească din bugetele proprii rambursarea creditului. Negură a amintit că în proiect se prevederea construcţia de centrale termice pe cogenerare în şase oraşe şi municipii, dar şi realizarea unei magistrale de gaz metan de 360 de kilometri, însă numeroase localităţi parte în proiect nu beneficiază nici în momentul de faţă de acete investiţii. El a dat ca exemplu municipiul pe care îl conduce, amintind că primăria din Câmpulung Moldovenesc a fost executată silit în data de 23 martie a.c. pentru suma de 2,3 milioane de lei pentru datoriile înregistrate în rambursarea creditului.
„Începând cu acest an Câmpulungul este obligat să plătească anual suma de aproape 1,2 milioane de euro pentru o centrală termică de care nu beneficiază. În ultimii 3 ani, intuind ce urmări vom avea, am făcut numeroase demersuri inclusiv la Ministerul Finanţelor Publice. Din păcate pentru noi, nici o finalitate pozitivă. Este evident că, existând un contract de împrumut şi o convenţie de garantare, aceste documente au putere de lege între părţile contractante. Nu putem, şi nici nu dorim, să contestăm o realitate în ce priveşte obligaţiile contractuale, însă, pe de altă parte, a nu face nimic, a nu încerca găsirea unor soluţii tehnice, guvernamentale ori legislative este grav, de neconceput şi cu urmări catastrofale”, a spus Negură. El a arătat că dacă nu se va găsi o soluţie, municipiul Câmpulung Moldovenesc va fi nevoit să plătească în următorii 15 ani echivalentul a peste 800 de miliarde de lei vechi. „Amanetăm astfel, fără nici un beneficiu, imediat ori ulterior, viitorul localităţilor noastre, condamnându-le, cu bună ştiinţă, la subdezvoltare”, a subliniat primarul câmpulungean.

În aceste condiţii, el a spus că în memoriul pe care l-a formulat susţine preluarea întregii datorii care are legătură cu acest credit de către Ministerul Finanţelor Publice, dar şi acordarea posibilităţii unor primării, acolo unde este cazul, să înstrăineze unele bunuri realizate prin acest proiect, cum ar fi centrale termice sau echipamente, totul în contul datoriilor. Negură mai propune ca până la rambursarea creditului, achitarea periodică a tuturor obligaţilor financiare, rate, comisioane, fond de risc etc., să se facă de către Ministerul Finanţelor Publice. El şi-a exprimat convingerea că în cele din urmă se va găsi o soluţie pentru rezolvarea problemei acestui credit, care ar putea să ducă în faliment zeci de primării din judeţul Suceava.

Negură încearcă să-și salveze orașul din ”negura vremurilor”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
Bune practici pentru o batranete frumoasa
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava