Concert pascal
MOPAN Suceava

Formularul 088 pentru înregistrarea în scopuri de TVA continuă să provoace nemulțumiri în rîndul agenților economici suceveni. La solicitarea reprezentanților filialei Bucovina a Uniunii Generale a Industriașilor din România-UGIR, problema a fost abordată în ședința de marți a Comisiei de Dialog Social de pe lîngă Instituția Prefectului.Conform unui comunicat al Prefecturii, formularul 088 implică efectuarea unei analize care presupune aplicarea, în mod automat, a unui set de indicatori, însă fără a exista transparență în evaluarea gradului de risc al acestora. Numărul de întrebări din formular s-a redus de la 20 la 12, însă nu s-a reușit înlăturarea neajunsurile inițiale. Mai exact, nu se precizează dacă fiecare întrebare are aceeași pondere/același punctaj și nici baremurile pentru risc minim, mediu sau maxim.

Reprezentanții UGIR Suceava au subliniat că, prin dialog cu factorii decizionali, se dorește identificarea şi promovarea unor măsuri care să ducă la simplificarea procedurilor şi implicit, la crearea unui mediu de afaceri predictibil, printr-o mai mare transparență și informare a tuturor agenților economici cu privire la metodologia de aplicare a legislației în vigoare. La finalul ședinței s-a decis ca o nouă întîlnire să aibă loc pe 18 octombrie, cu participarea reprezentanților regionali ai instituțiilor direct răspunzătoare de aplicarea formularului 088.

Alături de reprezentanții Prefecturii, la reuniunea Comisiei de Dialog Social au participat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, vicepreședintele CJ, Viorel Seredenciuc, reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Administrației Finanțelor Publice, agenți economici, experți contabili, precum şi preşedintele și vicepreședintele filialei UGIR, Ovidiu Ilisei și, respectiv, Filip Șerban.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava