Concert pascal
MOPAN Suceava

Mai multe nemulțumiri s-au iscat în ultima vreme legate de faptul că preoții români care slujesc împreunpă cu preoți din Rusia sau au comunicare cu aceștia sunt etichetați ca rusofili.

”Domnul Baconski a scris pe Facebook că în „Ziarul Lumina” sau pe Basilica, la articolul părintelui Ioniță, exista o poză cu Patriarhul Daniel la o sinaxă, iar Patriarhul nostru apare lângă Patriarhul Kiril și astfel părintele Ioniță este rusofil. Făcând astfel de comentarii, nu se cade în etnofiletism? Oare Biserica Rusă nu mai e născătoare de sfinți și păstrătoare a harului, orice vine din Rusia, e ab initio de condamnat? Dacă și Înaltpreasfinția Voastră o să fiți acuzat că ați avut comuniune cu ierarhi ce aparțin/ au aparținut Bisericii Ruse (Înaltpreasfințite Meletie de Cernăuți, de pildă), ce ați răspunde? ”, l-a întrebat un enoriaș pe arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic.

”Dacă ierarhii din alte Biserici Ortodoxe, inclusiv din cea rusă și ucraineană, cu care am slujit ca episcop vicar, nu au avut probleme de canonicitate, nu sunt motive de îngrijorare. Ca arhiepiscop, din iulie 2020, nu am slujit cu ierarhi din afara granițelor, ci doar cu cei din Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Înaltpreasfințitul Meletie, din câte cunosc, este un episcop care face parte dintr-o Biserică Ortodoxă canonică; așadar, dacă va veni timpul să slujim împreună, nu îmi voi face probleme privind ceea ce vor spune oamenii. Și Hristos le-a adresat apostolilor, pe drumul dintre Betsaida și Cezareea lui Filip, întrebarea: „Cine zic oamenii că sunt Eu?” Și vă amintiți diversitatea răspunsurilor?! Așa că haideți să lăsăm gura lumii slobodă și noi să facem lucrurile cu responsabilitatea ce se impune în Biserică”, a răspuns ierarhul.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava