Muzeul Bucovinei

Șahul este un joc care a pierdut din importanță în ultima vreme. Au rămas aceleași 64 de pătrățele, dar sunt o grămadă de povești de spus între ele. Este adevărat că acum orice deschdere se cheamă într-un fel și are continuări clasice, dar parcă simțul ancipației și gândirea tot mai au secrete.
Acest lucru este valabil pentru un sucevean împătimit al șahului, Nicolae Verciuc. Se poate observa, cu ochiul liber, că dragostea pentru un joc sportiv este nelimitată și fără vârstă. În finala Campionatului Național de Sah clasic – ediția XXVII – pentru grupa de vârsta seniori veterani (+65), suceveanul Nicolae Verciuc a fost campion..
”După finala Campionatului Național Universitar câștigată în anul universitar 1975-1976, am recidivat anul acesta, la nouă categorie de vârstă. Pasiunea mea pentru jocul de șah, unii îl numesc sport, alții știință sau ară, dar eu cred că este un amestec din toate” a spus Nicoale Verciuc.
Trebuie de menționat că pasiunea pentru sport și talentul veteranului Verciuc au găsit ecou și în rândul tinerei generații. Din impresionantul ”clan” Verciuc mai fac parte doi tineri campioni, Maria Verciuc, multimplă campioană națională la natație juniori și Ștefan Verciuc, unul dintre cei mai promițători voleibaliști suceveni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava