Concert pascal
MOPAN Suceava

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a declarat că dacă în weekentul trecut județul a fost peste Valea Prahovei la numărul de vizitatori, crede că în acest sfârșit de săptămână județul Suceava poate depăși chiar Litoralul românesc. Niculai Barbă a spus că își bazează această afirmație pe numărul foarte mare de evenimente care vor avea loc în acest weekend în județul Suceava. El a subliniat faptul că autoritățile au luat decizia să organizeze evenimente în mai multe zone ale județului astfel încât aglomerările de persoane să nu fie foarte mari și să fie respectate restricțiile impuse în această perioadă.

În același timp, vicepreședintele CJ Suceava a remarcat faptul că evenimentele de la finalul acestei săptămâni sunt chiar mai multe decât cele de dinaintea pandemiei, din aceeași perioadă. Niculai Barbă a spus că la toate aceste evenimente s-a avut în vedere respectarea restricțiilor pentru a se evita creșterea numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

El a dat ca exemplu festivalul „Povești Medievale” de la Cetatea de Scaun a Sucevei, care anul acesta este organizat ca o expoziție de ateliere modulare, astfel încât să nu fie aglomerări de persoane. Barbă a estimat că numai în zona Cetății de Scaun, acolo unde are loc atât festivalul medieval, cât și un festival de blues, numărul vizitatorilor de la finalul acestei săptămâni poate depăși cifra de 20.000.

Niculai Barbă a mai declarat că fără doar și poate, cel mai important eveniment de la finalul săptămânii este cel de la Mănăstirea Putna, unde are loc atât pelerinajul de Sf. Maria, dar și aniversarea a 150 de ani de la Marea Serbare de la Putna. Barbă a afirmat că CJ Suceava, împreună cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Mănăstirea Putna organizează reconstituirea Marii Serbări dar și al primului Congres al Studenților români.

De asemenea, vicepreședintele CJ Suceava a declarat că zeci de mii de pelerini vor fi și la Sanctuarul Marian de la Cacica, un număr mare de pelerini fiind așteptați și la mănăstirea Hagigadar, unde se sărbătoresc 500 de ani de la târnosirea Bisericii Armene Sf. Cruce.

Niculai Barbă a spus că nici zona de munte nu a fost uitată în organizarea de evenimente, precizând că la Ciocănești are loc Festivalul Național al Păstrăvului și Săptămâna Plutăritului, la care sunt așteptați să fie prezenți un număr mare de turiști.

Barbă a spus că pentru Valea Prahovei și Litoral numărul cel mai mare de turiști provin din București și ca a observat că în județul Suceava ci mai mulți turiști provin din județele Moldovei, dar și din Ardeal.

”Dacă săptămâna trecută se vorbea că Bucovina a depășit Valea Prahovei la numărul de turiști, mă aștept ca în acest weekend să depășim și Litoralul”, a subliniat Niculai Barbă.

Nu în ultimul rând, el a ținut să facă un apel către turiști să respecte indicațiile salvamoniștilor, pentru cei care vizitează zona de munte, iar în cazul celor care participă la evenimentele din județ să respecte regulile organizatorilor, reguli impuse de pandemia de coronavirus.

Niculai Barbă: Dacă weekendul trecut am fost peste Valea Prahovei, cred ca în acest weekend Bucovina va fi și peste Litoral, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava