Concert pascal
MOPAN Suceava

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a anunțat că în luna iunie, județul Suceava va deveni, fără doar și poate, o „capitală mondială” a culturii. Niculai Barbă a spus că de pe 1 iunie debutează o serie de manifestări ample în cadrul Anului Ciprian Porumbescu, el subliniind faptul că manifestările care vor avea loc în județul Suceava le vor depăși până și pe cele care vor avea loc la Timișoara, care anul acesta este capitala culturală europeană.

„În aceasta lună eu văd Bucovina peste Timișoara care este capitală europeană a culturii. Spun asta pentru că începând chiar de astăzi, de Ziua Copilului, caravana cinematografică Ciprian Porumbescu poposește la Rădăuți, acolo unde copiii de la centrul Sf. Leontie, împreună cu ceilalți copii din Rădăuți vor putea să urmărească filmul Ciprian Porumbescu. Iar la proiecție participă actorul principal al acestui film, Vlad Rădescu. Prima parte a acestei luni va fi axată pe evenimentele de la Stupca și și Suceava unde va fi comemorat Ciprian Porumbescu. Pe 7 iunie, la Cetatea de Scaun, de la ora 20:00, Opera Română din București va avea un program foarte interesant, cu opereta Crai Nou, dar și cu Rapsodia și Balada lui Ciprian Porumbescu. Prin urmare în acest debut de lună arată cât de consistente sunt acțiunile culturale din Bucovina”, a spus Niculai Barbă.

El a precizat că acțiuni culturale vor avea lor în toate zonele județului, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, Siret și Fălticeni. DE asemenea, el a precizat că pe 25 iunie, cunoscutul violonist Alexandru Tomescu va susține un concert extraordinar cu o vioară Stradivarius. „Tot luna aceasta vom avea spectacole în premieră și aici mă refer la debutul cvartetului Ciprian Porumbescu al Centrului Cultural Bucovina”, a mai spus vicepreședintele CJ Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava