Comenzi MOPAN Suceava

Vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă, anunță că, în urma evaluărilor făcute la Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene, mai multe obiective din județul Suceava au fost incluse în Rutele Cultural- Turistice ce vor permite finanțarea restaurării și promovării prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Niculai Barbă a spus că pentru finanțare în vederea restaurării, pe Ruta Mănăstirilor au fost incluse Mănăstirea Humorului și Mănăstirea Râșca care se alătură mânăstirilor Slatina și Arbore. În cadrul Rutei Bisericilor de Lemn a fost inclusă Biserica de lemn „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Mănăstioara, Udești, pe listă aflându-se deja, ca urmare a evaluărilor anterioare, Ansamblul bisericii „Sfântul Nicolae” din Colacu și Biserica de lemn „Sfântul Dumitru” din Botoșana. Pe Ruta satelor cu arhitectură tradițională, în vederea restaurării a fost inclus obiectivul “Gospodării cu arhitectură tradițională din comuna Straja”, în listă aflându-se încă două obiective, “Gospodării tradiționale în localitatea Brodina” și “Gospodării tradiționale în localitatea Ciocănești“.

De asemenea, în vederea promovării, pe lângă de Ansamblul bisericii „Sfântul Nicolae” din Colacu și Biserica de lemn „Sfântul Dumitru” din Botoșana, în listă au mai fost introduse pe Ruta bisericilor de lemn Biserica de lemn „Sfântul Mercurie și Sfânta Ecaterina”, Rădășeni și Biserica de lemn „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Mănăstioara, Udești.

Județul Suceava are un număr important de obiective admise care îndeplinesc criteriile necesare includeri în cadrul Rutei Mănăstirilor, în vederea promovării: Mănăstirile Putna, Humor, Arbore, Slatina, precum și Mănăstirea Râșca, Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Solca și Mănăstirea Teodoreni din Suceava, selectate în apelul 2. Tot pentru promovare în cadrul Traseului gastronomiei tradiționale românești au fost incluse obiectivele „Produse gastronomice tradiționale din Ținutul Huțulilor – Fundu Moldovei și Moldova – Sulița”, și „Produse gastronomice tradiționale din Bucovina – Câmpulung Moldovenesc”.

În cadrul Rutei satelor cu arhitectură tradițională, în vederea promovării, lista obiectivelor admise cuprinde “Gospodării tradiționale în localitatea Brodina și „Gospodării tradiționale în localitatea Ciocănești”, la care se adaugă proiectul „Gospodării cu arhitectură tradițională din comuna Straja”, selectat în cadrul celui mai recent apel.

Niculai Barbă a precizat că rutele cultural – turistice menționate sunt incluse în programul ROMÂNIA ATRACTIVĂ care urmează a fi finanțat prin PNRR, bugetul total fiind de 49,91 milioane de euro.

„Pentru restaurare, obiectivele incluse în Ruta Mănăstirilor (exemplu Mănăstirile Râșca și Humor) bugetul alocat este de 2,75 milioane de euro iar pentru Biserica de lemn „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Mănăstioara, Udești, inclusă în Ruta bisericilor de lemn este alocată suma de 500.000 euro.

Reabilitarea și obiectivele incluse pe listele cultural – turistice vor permite promovarea sub brandul turistic Bucovina a județului Suceava ceea ce va însemna și dezvoltarea economico – socială a zonei.

Sprijinul Consiliului Județean Suceava și demersurile președintelui Gheorghe Flutur continuă să dea roade. CJ Suceava pregătește mai multe proiecte pentru a fi depuse la finanţare prin PNRR, alte finanțări europene sau guvernamentale, sprijinind în același timp toate entitățile eligibile pe aceste proiecte”, a declarat Niculai Barbă.

Niculai Barbă: Mai mult obiective turistice din județ au fost incuse în rutele culturale naționale pentru a fi promovate și restaurate prin PNRR, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava