Concert pascal
MOPAN Suceava

Mai multe biserici de lemn și mănăstiri din județul Suceava au fost incluse în rutele culturale sau turistice care vor fi finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, care a declarat că săptămâna aceasta, Prin ordinele comune ale ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, ministrului Antreprenoriatului și Turismului, ministrului Culturii și ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației au fost aprobate, miercuri, obiectivele care vor fi cuprinse în cele 12 rute culturale, ca urmare a propunerii din 31 martie 2022 a comitetului interministerial reglementat prin Hotărârii de Guvern nr. 208/2022, reprezentând jalonul 331 al componentei 11 – Turism și Cultură din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). El a adăugat că în total, la nivel național, au fost aprobate 12 rute turistice/culturale.

Niculai Barbă a spus că în cadrul „Rutei bisericilor de lemn” au fost inclus pentru promovare biserica „Sfântu Dumitru” Horodnic de Sus, Ansamblul bisericii „Sf. Nicolae” Colacu, precum și biserica de lemn „Sf. Dumitru” din Botoșana. O altă rută culturală care include obiective din județul Suceava este cea a mănăstirilor. Vicepreședintele CJ Suceava a arătat că prin această rută vor fi promovate mănăstirile Arbore, Humor, Putna și Slatina. Niculai Barbă a ținut să precizeze că tot cu fonduri alocate prin PNRR vor fi restaurate mai multe obiective incluse în cele două rute turistice/culturale, respectiv mănăstirile Arbore și Slatina, precum și bisericile de lemn din Botoșana și Colacu.

Pe de altă parte, Niculai Barbă a spus că prin PNRR a fost aprobată și ruta „Traseul gastronomiei tradiționale românești”, în care au fost incluse produsele gastronomice din Bucovina din zona Câmpulung Moldovenesc și produsele gastronomice tradiționale din Ținutul Huțulilor (Fundu Moldovei și Moldova Sulița). Tot prin PNRR urmează să fie finanțată și „Ruta satelor cu arhitectură tradițională”, aici fiind incluse gospodăriile din Ciocănești (comună muzeu) și Brodina. Mai mult, câte șase gospodării tradiționale din cele două comune vor fi restaurate cu fonduri din PNRR.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava