Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a declarat că Spitalul Județean Suceava va putea relua este internările pentru patologii non-Covid în Secția Pneumologie.

Niculai Barbă a spus că odată cu scăderea numărului de persoane infectate în județul Suceava a scăzut și numărul de persoane bolnave de Covid internate în Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. „Ca urmare, Spitalul Județean Suceava s-a  organizat pentru reluarea activităților pentru patologiile non-Covid din cadrul secțiilor care funcționează în pavilioanele spitalului vechi”, a precizat Barbă. El a adăugat că pacienții Covid vor fi tratați în continuare în Secția de Boli Infecțioase, iar secția de Pneumologie va redeveni non-Covid, ceea ce face parte din planul de revenire la activitatea normală a unității spitalicești sucevene.

„Pe final de val patru pot spune că prin coordonarea și cooperarea la nivel județean s-a făcut față mai bine situațiilor avute în acest val care a avut un specific aparte, cu o pondere semnificativ mai mare a cazurilor grave și critice.  Prin coordonarea județeană a fost posibil ca Spitalul nou să poată deservi în continuare cazurile urgente din tot județul pentru toate patologiile, iar Ambulatoriul de Specialitate al SJU Suceava a funcționat după programul normal și nu a mai existat riscul ca principala unitate spitalicească din județ să devină spital-covid în totalitate”, a afirmat Niculai Barbă.

Vicepreședintele CJ Suceava a mai declarat că această coordonare județeană a funcționat bine pentru că toți cei implicați au stat mereu în contact și au acționat împreună. El consideră că ar fi necesară o reglementare normativă care să faciliteze o cât mai bună cooperare în acest domeniu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava