Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria Rădăuți a pregătit anul acesta investiții de câteva zeci de milioane de lei, care vor fi alocate din bugetul local, de la Guvern și din fonduri europene. Primarul din Rădăuți, Nistor Tatar, a transmis că bugetul instituției pe care o conduce este axat, anul acesta, pe dezvoltare, proiectele de investiții programate pentru anul 2018 având în vedere rezolvarea unor probleme „cu care urbea noastră se confruntă de ceva timp”.

Nistor Tatar a precizat că investițiile programate a se realiza anul acesta cu fonduri de la bugetul local au o valoare de peste opt milioane de euro. Tatar a spus că de la bugetul local va fi finanțat un proiect de 3,2 milioane de lei pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare pe străzile Frâncei, Mihai Bodnar, Abatorului, și parțial pe str. Andronic Motrescu. În buget mai este prevăzută o sumă de 3.000.050 de lei pentru modernizarea cu asfalt a străzilor Hipodromului, Cucului, Mihai Pitei, Valea Seacă, Șerpuită, Uzinei, Cărămidăriei și Tirului.

Nistor Tatar a mai precizat că fonduri de la bugetul local vor mai fi alocate pentru rețele de apă și canalizare pe străzile Valea Seacă, Cucului și Vasile Conta – 226.000 de lei; amenajări de locuri de joacă în cartierele Hipodrom și Obor – 300.000 de lei; amenajări de parcări de reședință în zonele Călărași – Casa de Cultură – Bogdan Vodă – 450.000 de lei, realizarea unui sens giratoriu (Putnei, Pictor Grigorescu și Topliței) – 50.000 de lei, amplasarea unui semafor la intersecția străzilor Mihai Viteazu – Calea Bucovinei – Frâncei – 100.000 de lei, proiectare și modernizare trotuare – 394.000 de lei și o sumă de 390.000 de lei pentru amenajarea unui pasaj pe Calea Bucovinei.

Primarul din Rădăuți a declarat că municipiul va beneficia, anul acesta, de investiții importante prin Programul Național de Dezvoltare Locală, cel mai mare proiect pentru care s-a depus cererea și documentele de finanțare fiind pentru „Extinderea prin supraetajare pentru amenajarea secției de pediatrie și reabilitare termică” a Spitalului Municipal Rădăuți, valoarea totală fiind de 14,125 milioane de lei. Un alt proiect, de 5,364 milioane de lei va fi pentru modernizarea mai multor străzi balastate, pe o lungime totală de 4,404 kilometri, în proiect fiind incluse străzile George Coșbuc, Ion Grămadă, Gheorghe Doja, Berăriei, Cucului, Mică, Podurilor, Pandurilor, Zorilor, Alexandru Odobescu, Vasile Conta și Îmbinată. Tot prin PNDL a fost depuse cererea și documentele pentru un proiect de 7,792 milioane de lei, prin care ar urma să se reabiliteze 6,5 kilometri pe străzile Bogdan Vodă, Gării, Spitalului, Teiului, Iraclie Porumbescu, Volovățului, Ion Nistor, Dobrogeanu Gherea, Dimitrie Dan, Școlii Noi și Piața Unirii.

Nistor Tatar a adăugat că a semnat deja contractele de finanțare pentru proiectul PNDL de extinderea Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu cu un corp de clădire nou, parter plus două etaje, cu o valoare de 2,237 milioane de lei. Tatar a mai spus că pe lângă acesta a mai semnat contractele de finanțare pentru proiectele PNDL „Termoizolației fațadă la Grădinița cu Program Prelungit Prichindelul”, în valoare de peste 570.000 de lei; „Continuarea lucrărilor de realizare și dotare începute pentru Școala Generală cu clasele I-IV din str. Oborului, nr. 14A” – 2,43 milioane de lei; „Extindere și modernizare a Grădiniței cu Program Normal Sfânta Treime” – 305.000 de lei și „Reabilitarea și modernizarea Grădiniței cu Program Normal nr. 6” – 466.000 de lei.

Nistor Tatar a adăugat că tot pentru anul acesta este prevăzută și o investiție de 1,5 milioane de euro care ar urma să fie realizată printr-un proiect promovat prin Grupul de Acțiune Locală „Urban Rădăuți”, prin care se vor moderniza opt kilometri de străzi.

El a mai explicat că Primăria Rădăuți a prevăzut alocarea de fonduri pentru confinanțarea mai multor proiecte cu fonduri europene. Astfel, pentru cofinanțarea proiectului de construire și dotări creșe și grădinițe a fost alocată o sumă de cofinanțare de 15.000 de lei, pentru proiectul de reabilitare, modernizare și extindere a sistemului de iluminat public – 20.000 de lei, iar pentru proiectul de construire și dotare de locuințe sociale, suma pentru cofinanțare este de 15.000 de lei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava